23 Nisan 2012 Pazartesi

Yeşil sermaye temsilcisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Kadir Topbaş'ın hazırlattırdığı yeşil reçete tadındaki yeni yönetmeliği belediye turnikesinden elini kolunu sallaya sallaya geçirmesi için sadece iki günlüğüne vekil tayin ettiği Ahmet Selamet'e ve onun iş arkadaşlarına karşı somut bir eylemlilik yapacaklarına, AKP'li Kadir Topbaş'ın sağduyusuna seslenerek muhalefet etmeye yeltenen pembe sermaye temsilcisi tiyatro esnafı, yarın yine AKP'li Kadir Topbaş'ın sağduyusuna seslenip yakında tiyatro ölüsü için mevlit okuturlarsa hiç şaşmayacağız!

Oyun'un notu: LİNÇÇİ Gülhan Avşar Demirkanlı'nın sahibesi, LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Yayın Yönetmeni ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğu LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ www.tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ Genco Erkal'ın adı daha net anlaşılsın diye, bu LİNÇÇİ kişinin adının üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları , 24 Nisan Salı Günü saat 11.00’de Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması yapacak.

Halil Ergün, Genco Erkal, Fikret Kuşkan, Altan Erkekli, Zeliha Berksoy, Rutkay Aziz, Tarık Akan, Enver Aysever, Berkun Oya, Meltem Cumbul, Hasibe Eren, Sevinç Erbulak, Füsun Erbulak, Levent Tülek gibi bir çok sanatçı, bu basın açıklaması ile herkesi “Özgür Sanatı Muhafaza Etmeye” çağıracak.

Türkiye’nin birçok ilindeki sivil toplum örgütleriyle eş zamanlı olarak okunacak bu basın açıklamasının İstanbul Galatasaray Lisesi önündeki okumasında siz değerli basın mensubunu da aramızda görmek bizlere güç ve destek verecektir..

Saygılarımızla
İSTİŞAN-İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçıları Derneği

Tarih: 24 Nisan 2012,Salı
Yer: Galatasaray Lisesi önü,Beyoğlu/İSTANBUL
Saat:11:00

Türkiye Genelinde “Özgür Sanatı Muhafaza Etmeye”  çağrı  yapacak, bildiriyi eşzamanlı okuyarak   destek verecekler;

KESK; BURSA, DENİZLİ, BARTIN, VAN ve SİNOP- TÜRKİYE TİYATROLAR BİRLİĞİ; ANKARA- TOMEB, DETİS, KÜLTÜR SANAT-SEN ve KÜLTÜR-İŞ, ORDU- ORDU BELEDİYESİ KARADENİZ TİYATROSU; LEFKOŞA- LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU; BULANCAK- BULANCAK SANAT TİYATROSU

Haber Giriş Tarihi: 23 Nisan 2012

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)