13 Nisan 2012 Cuma

Kanuna aykırı suçlamalarda bulunan Gülhan Demirkanlı Yargıtay'a gitti

Hilmi Bulunmaz, Kenya / Mombasa Hava Alanı'nda... (Fotoğraf: Fikriye Bulunmaz)

***


YARGITAY İLGİLİ CEZA DAİRESİNE Gönderilmek üzere


İSTANBUL 1. SULH CEZA MAHKEMESİ HÂKİMLİĞİNE


DOSYA NO: 2012/8930


TEMYİZ EDEN/KATILAN: GÜLHAN AVŞAR


MÜŞTEKİ/KATILAN VEKİLİ: Av. BURHAN GÜN


Adres: Gülbahar Mah. Altan Erbulak Sok. No: 11 D: 6 Gayrettepe/Şişli İstanbul


SANIK: HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ


SUÇ: HAKARET


KONU: İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2010/8930 Esas numaralı kararının temyizen bozulması talebidir.


TEMYİZ NEDENLERİ


1. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nin sanık HÜSEYİN HİLMİ BULUNMAZ lehine vermiş olduğu kararı kanun ve hukuka aykırıdır. Bu nedenle ilgili kararın bozulması gerekmektedir.


2. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi esasa girmeden mağduru ve suç tarihi farklı olan; sanığın işlemiş olduğu bir başka suç nedeniyle İstanbul 35. Sulh Ceza mahkemesinde devam eden bir yargılama dosyası ile mevcut dosyayı birleştirmek istemiştir.


3. İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi 2011/3131 esas sayılı ve 28.02.2012 tarihli oturumunda İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesinin birleştirme kararını reddetmiş ve sanık hakkında suçunun sabit olması nedeniyle mahkumiyet kararı vermiştir. İlgili karar örneği ektedir.


4. İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi ise hukuka ve yasal mevzuata aykırı olarak suçun mağduru farklı olan, suçun işleniş biçimi ve zamanı tamamen birbirinden farklı gerçekleşen sanığın söz ve eylemlerini tek eylem gibi görmek istemiştir. Bu nedenle de dosyayı esasa girmeden aynı suçtan derdest bir dava olduğu ve bir kişinin aynı anda bir suçtan iki kez yargılanamayacağı gerekçesi ile iddianameyi hukuka aykırı şekilde reddetmiştir.


HUKUKİ NEDENLER: İlgili Mevzuat


SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıklanan nedenlerle yerel mahkemenin verdiği kararın TEMYİZEN BOZULMASINA karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. 09.03.2012


MÜŞTEKİ/KATILAN VEKİLİ


Av. BURHAN GÜN

İMZA