18 Mart 2012 Pazar

Tiyatro yazarı Melih Anık, kişisel onurunu korumayı sürdürüyor!

Oyun'un notu: LİNÇÇİ Mimesis sitesinden alıntıladığımız aşağıdaki "Okuyucu Yorumları" yazısında bulunan LİNÇÇİ adların üzerini "maymungötürengi" ile belirgin biz getirdik!


***


LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız "Okuyucu Yorumları"nı daha net anlayabilmek için, lütfen, bu yorumları okumadan önce, "Rosenbergler'in Akıbeti" yazısını okuyunuz: 


LİNÇÇİ Mimesis, "Rosenbergler Ölmemeli Skandalı"nı küçümsedi!


***


Okuyucu Yorumları


"Rosenbergler'in Akıbeti" yazısına 5 birden fazla yorum var.


Melih Anık diyor ki:
04/03/2012, 11:38


"Aksi taktirde düzeyi sürekli irtifa kaybeden bu tartışmadan en çok Türkiye tiyatrosu zarar görecektir." demişsiniz.


Soruyorum:


Haldun Taner ile ilgili olayda aynı hassasiyeti neden göstermediniz?


Duygu Dalyanoğlu'nun Sezuan'ın İyi İnsanı yazısını neden kaldırdınız?


Diyelim yazarı istedi, altındaki yorumlara ne oldu?


Duygu'nun yazısına gelen yorumlar karşısında savunma yaptığınız "Tiyatro Dünyamızda Eleştiri ve Tartışma Kültürü" başlıklı Editör yazınızı nasıl okumalıyım?


O yazının altındaki Yücel Erten'e yaptığınız daveti nasıl okumam gerekiyor? "Mimesis Dergisi ve Portali olarak şu anda organizasyonunu yürütmekte olduğumuz bu etkinliğe siz de fikir ve deneyimlerinizle katkı sunarsanız çok mutlu olacağız" Bir önceki yazı altında “ders” verdiğiniz(?) Yücel Erten'den katkı istemek ne anlama geliyor? Bu daveti yapmak için Yücel Erten'e ulaşma yolunuz bu mu? Şubat ayı geçti, eleştiri söyleşisinden vaz mı geçtiniz?


Türk Tiyatrosu sadece Rosenbergler tartışması yüzünden irtifa kaybetmiyor.


***


Dilsöz Eser diyor ki:
05/03/2012, 15:55


Sayın Melih Anık’a açıklama:


1. Haldun Taner’in "Keşanlı Ali Destanı" konusunda açılan tartışmada farklı görüşte yer alan tüm kişilerin yorum ve yazılarına portalde yer verilmiştir. Aynen "Rosenbergler Ölmemeli" adlı oyunla ortaya çıkan tartışmalarda yapıldığı gibi…


2. Duygu Dalyanoğlu'nun yazısı portalden kaldırılmamıştır. Yazarlar köşemizde yazılar tarih sırasıyla en üste yerleşmektedir. Yeni yazılar geldikçe eski yazılar "Yazarlar" bölümünde yayına alınmaktadır. http://mimesis-dergi.org/2012/01/devlet-tiyatrolari%E2%80%99nda-sezuan%E2%80%99in-iyi-insani/


3. Duygu Dalyanoğlu'nun yazısının altında yer alan yorumlar da aynı şekilde yayındadır.


4. Eleştiri kültürü üzerine yapacağımız panelin hazırlıkları devam etmektedir. En kısa sürede duyurusu yapılacaktır.


***


Melih Anık diyor ki:
05/03/2012, 16:48


1. Haldun Taner ile ilgili "Editör" yazısı yazıldığını hatırlamıyorum. Mimesis, tiyatromuzun doruk isimlerine(Haldun Taner, Gülriz Sururi, Genco Erkal) yapılan saldırının, tiyatronun itibarı açısından Rosenbergler ve de Duygu Dalyanoğlu'nun yazısından daha önemli olmadığını mı düşünmektedir?


2. Uyarınız için teşekkür ederim. Duygu Dalyanoğlu'nun yazısının tarihsel sıralamaya bağlı olarak "Yazarlar" altında durduğunu anladım. Ama bu arada o sayfada kendi resmimi de gördüm. Son yazıma eklenen Editör notunda "portal yazarları arasında yer almak istemediğim" belirtilmesine ve bu nedenle "Melih Anık’ın üzüntü verici kararını kabullenmekten başka yapabileceğimiz bir şey olmadığını düşünüyoruz" denmiş olmasına rağmen Mimesis’in beni halâ portal yazarları arasında tutmakta olmasını nasıl anlamalıyım?


3. Duygu Dalyanoğlu'nun yazısı altında yorumların da durduğunu öğrenmiş oldum.


Takdir edersiniz ki "gözden ırak olan gündemden de uzak olur". Altına bu kadar yorum yazılan ve özel Editör yazısına neden olan yazılar için yayımlama kriterinizi gözden geçirmenizi öneririm.


4. Eleştiri kültürü panel Şubat’a yetişmedi demek ki. Yücel Erten'e yazı altındaki yorumla davet yaptığınızı görünce, duyuruyu da orada yapacaksınız diye ben o yazıyı takip ediyordum.


İlk yorumdan 3, bu yorumdan 2 sorumu da cevaplar mısınız? Ben "numaralı" soru sormadım, umarım atladığınız sorular, sizin "numaralı" cevaplarınız için bir sorun yaratmaz.


***


Melih Anık diyor ki:
05/03/2012, 17:09


Kurumsallık gereği Editör’e yazılan sorulara Editör imzasıyla cevap verilir. Bu en basitinden nezaket gereğidir. Eser Dilsöz ismine itirazım yok. Demek ki cevapları yazmak onun görevi! Cevaplarım, onu ve açıklamalarını ciddiye aldığım içindir. Bildiğim kadarıyla Editör yazılarını Eser Dilsöz yazmamaktadır. Eğer düşüncem doğruysa bu bana olduğu kadar Eser Dilsöz'e de hakarettir.


***


Editör diyor ki:
06/03/2012, 01:36


Sayın Melih Anık


Haber Editörümüz Eser Dilsöz yazının üslubundan da anlaşılacağı üzere tüm editörler adına bir yanıt yazmıştır. "Editör" yazıları dönüşümlü olarak farklı editörler tarafından yazılmakta ve tüm editörlerin onayı alınarak yayinlanmaktadır. Teknik bir aksaklık nedeniyle ikinci sayfada bulunan fotografınız da uyarınız sonucu siteden kaldırılmıştır.


Sitemizi takip ettiginiz ve daha iyi hale gelmesi icin katkı sunduğunuz icin teşekkürlerimizi sunarız.

(Kaynak: Mimesis)