28 Mart 2012 Çarşamba

Hayatı sağdan sola doğru okutan Zaman Gazetesi, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin LİNÇÇİ olduğunu bilmediği gibi, TEB'in adını da doğru dürüst yazmaktan yoksun muhabirler çalıştırıyor!

Oyun'un notu: Zaman Gazetesi'nden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki yanlış sözcüğü "maymungötürengi" ile belirgin hâle getirip, doğrusunu "çimenrengi" ile biz yazdık!


***


Türkiye Cumhuriyeti, gerçekten çok garip bir ülke. Bu ülkedeki tiyatro esnafı, bırakınız bilimsel gerçekleri bir yana, salt gerçeğin bile ayrımında değil. Türkiye'deki tiyatro esnafının cahilliğini anlayabilmek için, bu esnafın egemenliğindeki tiyatro dünyasının rengine şöyle bir bakmak bile, her şeyi çok güzel anlatabiliyor.


Örnekse...


1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin bir araya gelip, "Theope" adlı oyunun yazarı Coşkun Büktel'le Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek için iğrenç bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar gözü dönmüş olmasının, zâten Türkiye'deki tiyatro esnafının nasıl bir rezâlet içerisinde bulunduğunu ve bu rezil tiyatro esnafını her koşulda pohpohlayan LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nin dangalaklığı pişmiş kelle gibi sırıtıyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz 


***


Tiyatro Eleştirmenler (Eleştirmenleri) Birliği'nin ödülü 'Karıncalar'a

Tiyatro Eleştirmenler (Eleştirmenleri) Birliği'nce, Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında verilen "Yılın Tiyatro Ödülü"ne Ankara Devlet Tiyatrosu yapımı "Karıncalar" layık görüldü.

'Karıncalar', Eskişehir Şehir Tiyatroları'ndan Basri Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan Gökhan Aktemur, Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan Umut Toprak tarafından John Steinbeck ve Boris Vian'ın eserlerinden oyunlaştırıldı. Ödül, nisan ayı içindeki bir temsil öncesinde verilecek.

(Kaynak: Zaman)