29 Mart 2012 Perşembe

Kıçı kırık burjuva tiyatrosunun sadık yazarlarından Shakespeare çocuğu ve LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, bu kez de "Eczacıbaşı Festivali"ni zemzem suyuyla vaftiz etmeye çalışıyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis Dergisi ve Mimesis Portal'in ağababalarından LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın kişisel sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız tadımlık yazıdaki önemli bulduğumuz bazı yerleri "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik. LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan'ın yazısını tam olarak değil de, sadece tadımlık olarak sunmamızın bir tek nedeni var: Yazı o denli sığ ve o denli anlaşılmaz ki, yazının tamamını okuyan insan, bu yazıyı okuduktan hemen sonra, hastalanıp haftalarca yatağa düşebilir!


***


Türkiye Tiyatrosu kavramının oluşması için kavga veren insanlarla, bu kavrama ihanet eden insanların karşıtlığını yaşamaya devam ediyoruz. Peki, bu karşıtlığı somutlamak için, hangi sözcüğü kullanabiliriz? Türkiye Tiyatrosu kavramının karşıtlığının en dinamik ifadesi "LİNÇÇİ olmak yada LİNÇÇİ olmamak" ikileminde yatıyor.


Türkiye Tiyatrosu kavramının ve bu kavramın uzantısında oluşabilecek tiyatro kuramının yapıcıları (ki ilk akla gelen Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'dır), Türkiye Tiyatro Tarihi içerisinde hiçbir zaman için rastlanmamış ve hiçbir zaman için rastlanmayacak iğrenç bir LİNÇ KAMPANYASI ile susturulmak istenmiştir. 


Orospu çocuğu Burak Caney'in başlatmış olduğu "BİRİNCİ LİNÇ KAMPANYASI" ile deviremedikleri Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ı, hemen ardından, LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin başını çektiği "İKİNCİ LİNÇ KAMPANYASI" ile alt etmeye çalışan gerici tiyatro esnafı, 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişi karşısında bir adım bile gerilemeyen Hilmi Bulunmaz'ı, bu kez, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis'in ağababası Ömer Faruk Kurhan eliyle oluşturdukları "ÜÇÜNCÜ (HUKUKSAL) LİNÇ KAMPANYASI" cenderesinde sıkıştırmak istemişlerdir.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın, hukuksal alanda da mücadele etmekten hoşlanması sonucu, LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, maymungötünden bile daha kırmızı bir hâle gelip, eşekten düşmüş karpuza dönmüştür. Benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin hakkını değil, Eczacıbaşı Holding'in sınıfsal çıkarlarını savunan LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan, şimdi de, açık açık "Eczacıbaşı Festivali"ni yıkayıp yağlamakta, hattâ zemzem suyuyla vaftiz etmek istemektedir!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


(...)


Elbette İKSV Tiyatro Festivali eleştirilebilir, yeri geldiğinde tiyatro adına oradaki insanların iyi niyet ve emeği de takdir edilebilir. Fakat eleştirinin çerçevesi doğru kurulamayıp tarihsel ve sosyal bağlamı ihmal eden sübjektif talepkârlık üzerinden şekillenince, her konuda olduğu gibi tartışma gelip şuraya dayanır: "Buyurun, daha iyisini, daha güzelini yapın; sizi tutan mı var?"

(Kaynak: Ömer Faruk Kurhan)