30 Mart 2012 Cuma

Bulunmaz Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Sultanahmet'teki Devlet Tiyatroları İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulesinin fotoğrafını çekerken şöyle düşünmek zorunda kaldı:"'Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle...' kem sözünün karşısında susup oturan, İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerinin ticarî şirketlerin reklâmlarıyla kirletilmesi karşısında susup oturan, LİNÇ KAMPANYASI ile sanatsal özgürlükleri ilelebet ilga ve imhâ edilmek istenen Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın susturulması isteği karşısında susup oturan aciz ve zavallı insanların bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde soluk alıp vermek bana çok büyük acı, çok büyük hüzün veriyor!"

Bugün Kenya'ya gidiyorum... Çok yakın bir zamana kadar, ülkemden uzaklaşıp, herhangi bir ülkeye giderken, yüreğimin derininde çok büyük bir sızı, beynimin zonklayan yerlerinde kalıcı gürültüler hissediyordum.


Bugün Kenya'ya gidiyorum... Babamın saptamasına göre, dört yüz yılı aşkın bir zaman önceki kökümüz Afrika'ya (Mısır) dayanıyormuş. Ülkemden uzaklaşıp, Mısır'a gitmelerim dışında, Türkiye'den ayrılırken, bir daha ülkeme dönmem söz konusu olmayacakmış gibi, yüreğimde sönmez yangınlar oluşuyordu.


Bugün Kenya'ya gidiyorum... Sadece Türkiye'ye değil, Mısır'a da oldukça uzak olan Kenya'ya gitmek, yüreğimin derininde çok büyük bir sızı, beynimin zonklayan yerlerinde kalıcı bir gürültü ve yine yüreğimde sönmez bir yangına neden olmuyor artık!


Neden?


Bunun birçok nedeni var...


Ancak...


Bunun en büyük nedenlerinden biri, tiyatro sanatına müthiş derecede saygısızlık gösteren 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişinin yaşadığı bu ülkenin en büyük tiyatrosu (Devlet Tiyatroları) bırakınız dramatik, estetik değerlere sahip çıkmayı bir yana, kendisine ait reklâm kulelerinin namusuna, onuruna bile sahip çıkamayacak kadar zavallı kişiler tarafından yönetiliyor olmasıdır.


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz