8 Şubat 2012 Çarşamba

Türkiye tiyatrosundaki tartışma gündeminden asla düşmeyen "Theope" adlı oyunun yazarı ve Irwin Shaw'un kaleme aldığı "Ölüleri Gömün" oyununun çevirmeni Coşkun Büktel'le Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın estetik, kültürel, sanatsal, siyasal, toplumsal ifade olanaklarını ilelebet ilga ve imhâ etmek düşüncesiyle başlatılmış, bir iftira metni olmanın ötesinde hiçbir değeri bulunmayan ve tam tamına 1100 kişilik kişiliksiz alçak kişi tarafından hararetli bir biçimde, üzerinde hiç düşünülmeden, aptalca, dangalakça bir refleksle imzalanmış LİNÇ KAMPANYASI sürecinde çok önemli bir sınavdan geçen Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bütün LİNÇÇİ dergilere (Kavuklu Dergisi, Mimesis Dergisi, Sahne Dergisi, TEB Oyun Dergisi, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi) karşı sıkı bir mücadele verirken, tüm baskılara karşın asla ve kesinlikle LİNÇÇİ olma alçaklığı tuzağına düşmeyen oyun yazarı, şair Erbil Göktaş yönetimindeki Yeni Tiyatro Dergisi'nde yayınlanan "'Beraat' Tartışmaları!... (2)" söyleşisinde müthiş derecede gerçekçi saptamalar yapıyor ama...

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Yeni Tiyatro Dergisi'ndeki "'Beraat' Tartışmaları!... (2)" söyleşisinde diyor ki:


"Yapılan mahkemeyi, 1100 kişinin Hilmi Bulunmaz'a açtığı dava olarak görmek lazım. İşte böyle olunca da, 1100 kişiye karşı bir tek Bulunmaz'ın olması ve bunun yaşanması önemlidir. Mahkeme, 1100 kişiye karşı, Bulunmaz'ı korumuş ve 1100 kişinin ithamlarının yanlış olduğunu göstermiştir."


(Kaynak: Yeni Tiyatro Dergisi, Şubat 2012, 35. sayı, sf. 35)