10 Şubat 2012 Cuma

Kültür Bakanlığı çanağı yalamaya devam mı edilecek? Yoksa...

Özel Tiyatrolara Devlet Desteği Kalkmıyor...

AA Ajansı Menşeli habere dayanarak, Sol Haber'den alıntılayarak verdiğimiz "Özel Tiyatrolara Devlet Desteği Kalkıyor mu?" başlıklı haber eksik ve yanlıştır. Soru işaretiyle verdiğimiz haberin gerçeği şöyledir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşme sonucunda şu açıklama yapılmıştır. Tek merkezden verilen destekler, kendi kapsamına göre 2 birime dağıtılmaktadır.

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'nce yürütülecek olan:
"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINCA YEREL YÖNETİMLERİN, DERNEKLERİN VE VAKIFLARIN PROJELERİNE YAPILACAK YARDIMLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK" dışında, Özel Tiyatrolara Devlet Desteği, ayrı bir yönetmelik olarak çıkartılacak ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü  tarafından yürütülecektir.

Özel Tiyatrolara Devlet Desteği yönetmeliği henüz çıkmadığı için, çıkana kadar eski yönetmelik hükümleri geçerli olacaktır.

"KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINCA YEREL YÖNETİMLERİN, DERNEKLERİN VE VAKIFLARIN PROJELERİNE YAPILACAK YARDIMLARA İLİŞKİN YÖNETMELİK"in ilgili geçici maddesi şöyledir:

Özel tiyatrolara yapılacak başvurular
GEÇİCİ MADDE 3 " (Ek:RG-9/2/2012-28199)
(1) Özel tiyatroların başvuruları, özel tiyatroların projelerine yapılacak yardımlara ilişkin münhasır Yönetmelik yürürlüğe girinceye kadar bu maddenin yayımından önce yürürlükte olan Yönetmelik hükümlerince değerlendirilir.

AA menşeli haberde Geçici 3. madde göz ardı edildiği için, mevcut karışıklık gündeme gelmiştir.

Özel Tiyatrolara Devlet Desteği Kalkıyor mu?

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)