5 Şubat 2012 Pazar

Her başı dara düşüp sıkıştığı zaman İstanbul Şehir Tiyatroları (İŞT) Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu ile İŞT Müdürü Diyarbakırlı Mehmet Abdullah Kaplan'a sırtını yaslayan LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi kurucusu ve yöneticisi Mustafa Şükrü Demirkanlı; "kıymetli dostluk için Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'na ve diğer bürokratik işlemleri kendi işiymiş gibi takip eden, dost elini hep uzatan Sevgili Abdullah Kaplan'a teşekkür ederim." diyerek, kendisinin düzenlediğini iddia ettiği "Tiyatro Ödülleri"ni, aslında büyük oranda İstanbul Şehir Tiyatroları düzenlemiş sayılıyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin dünya işlerini nasıl yürüttüğünü anlayabilmek için, bu derginin başı LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın sözlerini okuyun:


"2012'ye geçmeden 'Tiyatro Ödülleri-2011' ödül törenini gerçekleştirebildik. Zor ve sürprizlere gebe bir tören olacaktı, hepimiz çok heyecanlıydık...


Öncelikle, 3 yıldır İstanbul B.B. Şehir Tiyatroları'nın talebimizi anında kabul ederek uygun tarihi bulmak için olağanüstü çaba sarf ettiklerinin tanığı benim... Provaları, galaları ayarlamak için yapılan çalışmaları kimse bilmez, kabus gibi bir süreçtir, bu kabusun altından kalkarak kıymetli zamanlarını bizim için ayırdılar. Bu kıymetli dostluk için Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu'na ve diğer bürokratik işlemleri kendi işiymiş gibi takip eden, dost elini hep uzatan Sevgili Abdullah Kaplan'a teşekkür ederim.


Biz, töreni boş salonda gerçekleştiremezdik, tiyatronun tüm olanakları da, ışık, ses, idari ve teknik ekip de yanı başımızdaydı... Yukarıda andığım iki insanın inisiyatif kullanmalarıyla tabii ki..."


(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Ocak 2012, Yıl 22, Sayı 232, sf. 3, 7 TL)


***


Ayrıca bakınız: 


Her başı dara düşüp sıkıştığı zaman "soluğu İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'ın yanında aldım" demeyi şiar edinmiş LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi kurucusu ve yöneticisi Mustafa Şükrü Demirkanlı, "Şakir, bu tasarımı ödül töreninde kullanmak istiyorum, 'hayır' demeyeceksin değil mi?" dediğinde, inisiyatifindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerini emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's'a işgâl ettirmekten âdeta hoşlanan İDT Müdürü Şakir Gürzumar, sanki askeriyede komutanının karşısındaymış ve "hazır ol" ruh durumuna bürünmüş gibi; "Neden hayır diyeyim ki" demek zorunda kalıyor!