5 Şubat 2012 Pazar

Her başı dara düşüp sıkıştığı zaman "soluğu İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'ın yanında aldım" demeyi şiar edinmiş LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi kurucusu ve yöneticisi Mustafa Şükrü Demirkanlı, "Şakir, bu tasarımı ödül töreninde kullanmak istiyorum, 'hayır' demeyeceksin değil mi?" dediğinde, inisiyatifindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerini emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's'a işgâl ettirmekten âdeta hoşlanan İDT Müdürü Şakir Gürzumar, sanki askeriyede komutanının karşısındaymış ve "hazır ol" ruh durumuna bürünmüş gibi; "Neden hayır diyeyim ki" demek zorunda kalıyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin dünya işlerini nasıl yürüttüğünü anlayabilmek için, bu derginin başı LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı'nın sözlerini okuyun:


"Sahne tasarımı? Nasıl çözecektik peki? Hiçbir fikrim yoktu ve tören zamanı kapıya dayanmıştı... 10 gün önce Kerem Kurdoğlu'nun yazdığı İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı 'Ve Hep Birlikte Soldan Çıkarlar' oyununun galasına gitmiştim, salona girdiğimde resmen çivilendim... Bizim tören için yapılmış bir tasarım!.. Oyun bittiğinde soluğu İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Şakir Gürzumar'ın yanında aldım: 'Şakir, bu tasarımı ödül töreninde kullanmak istiyorum, 'hayır' demeyeceksin değil mi?' dediğimde, 'Neden hayır diyeyim ki, ama o sırada oyun nerede sahneleniyor bilmiyorum, uygunsa tabii.' deyiverdi. Zor bir kabuldü, 'hayır' dese hiç kırılmazdım, o kadar yeni sahne almış bir oyun ki, bu kararı vermek hiç de kolay değildi. Bu zor kararı, Şakir bir an bile düşünmeden verdi, ben zaten o arada programa bakmış, oyunun pazar akşamı Zonguldak'tan döndüğünü öğrenmiştim bile!.."

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi, Ocak 2012, Yıl 22, Sayı 232, sf. 3, 7 TL)