8 Ocak 2012 Pazar

Elleri kirlenmesin diye, iki sözcüğü bir araya getirme gayretinde olmayıp, meyhane köşelerinde düşlerindeki sanal ülkeleri "arama ve kurtarma çalışmaları" yürüten geri zekâlı aydınımsılar gibi davranmayan Coşkun Büktel, ülkemizi yarı açık cezaevi durumuna düşüren Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adaletsizliğini dile getiriyor!


SİZİ YARGISIZ OLARAK SUÇLU İLAN ETMEYİZ AMA YARGISIZ OLARAK YILLARCA HAPİSTE ÇÜRÜTEBİLİRİZ!

AKP yetkilileri ikide bir ekrana çıkıp papağan ezberi gibi aynı hukuk kuralını tekrarlayarak hukukun üstünlüğüne çok inançlı insanlarmış pozuna giriyor ve diyorlar ki: "Kimse yargı kararı olmadan suçlu ilan edilemez". İnsanların suçlu ilan edilmeden de yıllarca tutuklu kalabildiği bir ülkede marifet, insanları suçlu ilan etmemek değil; insanların suçlu ilan edilmedikleri halde, yargısız olarak, yıllarca hapis yatmalarının önlenmesidir.

Bir başka deyişle, AKP'nin insanlara vermesi gereken asıl garanti şudur: "Kimse yargı kararı olmadan suçluymuş gibi yıllarca hapsedilerek cezalandırılamaz". AKP bu garantiyi vermiyor. Onun yerine "yargı kararı olmadan kimseyi suçlu ilan etmeyiz" diyor. İyi de, suçlu ilan etmeden de yıllarca hapsettiğiniz insanlara, "sizi suçlu ilan etmiyoruz" demenizin ne yararı var ki?! Sizi yıllarca hapsedebiliriz ama sizi suçlu ilan etmeyiz... Bunun, yıllarca yargısız olarak hapiste çürüttüğünüz insanlarla alay etmekten başka anlamı olabilir mi?
CB / 8 Ocak 2012