1 Ocak 2012 Pazar

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu Küçük Sahne'de düzenlenen "Demokrasi ve Sanat" paneli yöneticisi LİNÇÇİ Üstün Akmen, Coşkun Büktel'e lâf atınca, tabii ki "ağzının payı"nı aldı!


Videonun 14. dakikasında LİNÇÇİ Üstün Akmen diyor ki:

"Hiç tanımıyorum, tanışmadık; bir Internet sitesinin sahibi var Coşkun Büktel, arka sırada oturuyorlar, kayıt yapıyorlar. Yapabilirsiniz. Bizim her şeyimiz serbest, küfretmiyoruz. Yarın da küfür edebilirsiniz bana. Hiç umursamıyorum."


***


Yukarıdaki videonun 45.10 dakikasındaki "alkışlar" bölümüyle birlikte, LİNÇÇİ Üstün Akmen, halka açık olarak düzenlenen ve dinleyiciler önünde tartışılan"Demokrasi ve Sanat" panelinde, yazar Coşkun Büktel'e lâf atarak sataşmasına karşın, elinden gelse,Coşkun Büktel'in kısacık konuşmasını bile engelleyecekti. Tabii ki, buna gücü yetmedi. Coşkun Büktel, yaklaşık olarak bir dakika da olsa, konuşmayı başardı!


LİNÇÇİ Üstün Akmen - Değerli dostlar, az sonra, bir saat sonra tiyatro oyunu oynanacağı için, salonu boşaltmak durumundayız. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum.

Coşkun Büktel - Salona kapalı mıydı toplantı? Salondakiler konuşmayacak mıydı? En azından ben cevap veremeyecek miyim? Bana lâf attınız oradan, hem de mikrofonla! Ben, bari mikrofonsuz birkaç şey söyleyeyim...

LİNÇÇİ Üstün Akmen - Söyleyin peki... Ama küfür etmeyin sakın ha!

Coşkun Büktel - Şimdi bakın, bana küfürbaz diyorsunuz, bunun herhangi bir kanıtı yok. Küfürbaz diye mahkemeye verdiniz BERAAT ettik!

LİNÇÇİ Üstün Akmen - Senin, sizin sitenizi izleyenler, sizin ne olduğunuzu biliyorlar, nasıl konuştuğunuzu biliyorlar.

Coşkun Büktel - Peki, diyelim küfürbazım...

LİNÇÇİ Üstün Akmen - Herkes bilmem ne çocuğu...

Coşkun Büktel - Peki, peki, diyelim küfürbazım; yanınızdaki arkadaş nasıl küfür ediyor? "Yücel Erten" "Ortadaki sandık"diye Google'a girerseniz görürsünüz! Ben, öyle küfür hayatımda etmedim. Yani, siz, küfürbaz olmayabilirsiniz; ama küfürbaz olmamak, eleştirmen olmaya yetmez. Küfürbaz olanlar da iyi tiyatrocu olabiliyor, yanınızda yer alabiliyor. Teşekkür ederim.

* (LİNÇÇİ Yücel Erten'in izleyiciler içerisinde rezil olmasını istemediği için, Coşkun BüktelLİNÇÇİ Yücel Erten'in kullandığı küfrü eksik bırakmıştır. LİNÇÇİ Yücel Erten'in eksik bırakılan küfrünün tamamı şöyledir: "Ortada sandık, sike sike usandık." LİNÇÇİ Yücel Erten'in galiz küfürlerinin tamamını okumak için, lütfen, TIKLAYINIZ!

***


Ayrıca bakınız:

Lemi Bilgin'le Ayşenil Şamlıoğlu'nun katılımcı olmalarına karşın katılmamayı yeğledikleri "Demokrasi ve Sanat" 
panelini LİNÇÇİ Üstün Akmen yönetti(!?)