22 Kasım 2011 Salı

Lemi Bilgin'le Ayşenil Şamlıoğlu'nun katılımcı olmalarına karşın katılmamayı yeğledikleri "Demokrasi ve Sanat" panelini LİNÇÇİ Üstün Akmen yönetti(!?)

Oyun'un notu: Yukarıdaki fotoğrafla birlikte yayınlanan "10. Pera Festivali kapsamında 22 Kasım 2011 Salı" başlıklı haberi, LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardık. Haberde adı geçen LİNÇÇİ kişilerin bu sıfatını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişilerin üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


İstanbul Devlet Tiyatrosu Beyoğlu Küçük Sahne'de "Yazarlığının 50. Yılında LİNÇÇİ Üstün Akmen" Etkinliği

Program: 16.00-17.00
LİNÇÇİ Üstün Akmen, bu ay çıkan son 2 kitabı "Tiyatroda Ayna Var" ve "Kör Bakkalın Gözleri" başlıklı kitaplarını imzalıyor.

17.00-18.00 "Yazarlığının 50. Yılında LİNÇÇİ Üstün Akmen"
Sunan: Vecdi Sayar
Konuşmacılar: Yıldız Kenter, Ali Poyrazoğlu, Prof. Dr. Mesut Önen, LİNÇÇİ Dilek Türker
18.00-19.00

Panel: "Demokrasi ve Sanat"
Moderatör: LİNÇÇİ Üstün Akmen
Katılımcılar: Lemi Bilgin, LİNÇÇİ Yücel Erten, Ayşenil Şamlıoğlu, Cuma Boynukara

20.00 - 22.00 Tiyatro“Elma Hırsızları”
Faruk Erem ��" Memet Baydur Ankara Devlet Tiyatrosu (Memet Baydur’un ölümünün 10. yılı anısına)


......................................................Haber Giriş Tarihi: 17 Kasim 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)


***


Yukarıdaki haberde okumuş olduğunuz gibi, Pera Festivali kapsamındaki "LİNÇÇİ Üstün Akmen etkinliği" tam bir fiyasko olarak tiyatro tarihine geçti. Uzun zaman önce programı belirlenip, yüzlerce yerde yayınlandığını sandığımız bu haberde adı geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, LİNÇÇİ Dilek Türker ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, hiçbir açıklama yapılmadan, hiçbir gerekçe sunulmadan, "LİNÇÇİ Üstün Akmen etkinliği"ne katılmadılar.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Beyoğlu Küçük Sahne'deki "LİNÇÇİ Üstün Akmen etkinliği" için gelip, Ayşenil Şamlıoğlu'nu, LİNÇÇİ Dilek Türker'i ve Lemi Bilgin'i görmek isteyen izleyiciler, âdeta birer eşek yerine konuldular. Eğer, izleyicilerden özür dilenip, doyurucu bir açıklama yapılsaydı, hiç olmazsa, izleyiciler, kendilerinin eşek yerine konulmadığı kanısına varabilirlerdi.

Ancak...

LİNÇ KAMPANYASI bile düzenleyebilecek denli gözü dönmüş insanların tiyatral politika belirlediği ülkemizde, izleyicilerin eşek yerine konulmasına hiç, ama hiç şaşmamak gerekiyor!

LİNÇÇİ Üstün Akmen'in moderatörlük yaptığı "Demokrasi ve Sanat" panelinde, LİNÇÇİ Üstün Akmen, izleyicileri provoke etmek isteyerek şöyle bir lâf attı

"Salonda Coşkun Büktel de var; video çektiriyor!"

Coşkun Büktel'i "görsel tetikçi kullanan adam" ve beni de Coşkun Büktel'in "görsel tetikçisi" olarak kendi kitlesine hedef gibi gösteren LİNÇÇİ Üstün Akmen, "panel"in sağlığını düşünmemiz nedeniyle bizim suskun kalmamızdan rahatsızlık duyup, konuşabilecek iki kelâm arayışına girdi ve tabii ki, kötü bir konuşmacı olduğu için, ciddi bir kelâm bulamadı. Ne var ki, hemen yanı başımızdaki koltukta oturan Ali Poyrazoğlu, kendisine bir görev biçip, kendisinin görüntülerini yayınlamamam yönünde, hiç de kibar olmayan bir dille beni uyardı.

Her neyse...

Sözüm ona panel yaftasıyla dostlar alışverişte görsün mantığı sunumuyla izleyicilere kakalanan "şey" biter bitmez, Coşkun Büktel, şöyle seslendi:

"Bu panel halka açık değil mi?"

LİNÇÇİ Üstün Akmen, zaman kalmadığı bahanesinin paslı zırhına sığındı. Coşkun Büktel, kendisine lâf atıldığını, dolayısıyla bir yanıt hakkına sahip olduğunu ısrarla belirtince, kaynatılmak istenen söz hakkını, seve seve olmasa da, söke söke almış oldu ve henüz sözüne başlamamışken, LİNÇÇİ Üstün Akmen'in büyük bir terbiyesizliğiyle "uyarıldı":

"Küfürsüz konuş ama!"

Kendilerinin iğrenç bir LİNÇ KAMPANYASI düzenlemeleri Türkiye tiyatrosunu hızla, hem de şimşek hızıyla çürüten LİNÇÇİ kişilerden biri olan Üstün Akmen, bu terbiyesizliğini, ait olduğu burjuva sınıfının çirkefliğinden alıyor.

Neyse ki, Coşkun Büktel konuştu ve LİNÇÇİ Üstün Akmen'le LİNÇÇİ Yücel Erten'in ağızlarının payını verdi. Video olarak çektiğimiz bu görüntüleri, en kısa zamanda okurlarımızın, izleyicilerimizin dikkatine sunacağız.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz