4 Ocak 2012 Çarşamba

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü İ. Rahmi Dilligil'in adı çevresinde dönen sorunlar, aslında çok daha derindeki toplumsal sorunların birer izdüşümü mü?

BURSA EMNİYET ESKİ MÜDÜRÜ RAHMİ DİLLİGİL HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Osman Akın
20 Mayıs 2002

Bursa İl Emniyet eski Müdürü Halil Aydın Genç, gözaltındayken kendisine işkence edildiğini ileri süren Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dillgil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BURSA - Bursa İl Emniyet eski Müdürü Halil Aydın Genç, gözaltındayken kendisine işkence edildiğini ileri süren Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dillgil hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bursa'da geçen yıl "1. Perde Operasyonu" çerçevesinde tutuklanan Rahmi Dilligil, tahliye olduktan sonra, emniyette gözaltındayken kendisine işkence yapıldığını iddia ederek Aydın Genç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine karşı atağa geçen Genç, Dilligil'in kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eski Emniyet Müdürü Halil Aydın Genç'in avukatı Levent Ezberci, 5 gün önce özel bir televizyon programında açıklama yapan Rahmi Dilligil'in müvekkiline hakaret dolu sözler sarf ettiğini belirterek, bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Ezberci, yaptığı yazılı açıklamada, Dilligil'in, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "zimmet" suçundan halen yargılanmasına devam edildiğini hatırlatarak, "Yargılanması halen süren Dilligil'in, kamuoyu önünde beraat ettiğini söylemesi, iddia sahibinin ahlaki boyutunu gösteren en somut kanıttır" ibaresine yer verdi.

Müvekkilinin 16 yıl boyunca fasılasız bir şekilde emniyet müdürlüğü görevinde bulunduğunu belirten Ezberci, "Dilligil'e işkence ve baskı yapıldığına dair hiç bir emare ve delil bulunmamaktadır. Konu ile ilgili kamuya intikal eden vaki şikayetler ise Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca takipsizlik ile sonuçlanmıştır. Ayrıca mülkiye müfettişleri tarafından yapılan idari tahkikat da neticelenerek, kovuşturmaya gerek görülmemiştir" dedi.
Genç'in başvurusu üzerine Dilligil hakkında, savcılık tarafından "basın yoluyla hakaret ve iftira" iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

(Kaynak: HABERVİTRİNİ)