24 Ocak 2012 Salı

"Yılanın başını küçükken ezen" emperyalizm sürekli işbaşında!

İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kuleleri emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's tarafından işgâl edilen Türkiye Cumhuriyeti'nin, ilköğretim okulları da, bir başka emperyalist (s)imge Rotaryenler tarafından hızla, hem de şimşek hızıyla işgâl edilmeye devam ediyor hâlâ... Biz, bir tiyatro yayını olmakla birlikte, emperyalizm karşıtı bir dünya görüşüne sahip olduğumuz için, tabii ki, ulusal basında yayınlanan emperyalizm karşıtı haberleri büyük bir coşkuyla okurlarımızın dikkatine sunuyoruz! 


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Rotaryenlerin hedefi minikler


Rotaryenler ilköğretim okullarına kadar uzandı

Kökü dışarıda olan örgütlerden Rotaryenler, propagandalarını yapmak için ilköğretim okullarına kadar uzandı. Rotaryenlerin ‘sağlık taraması' kılıfı altında, İstanbul'da 10 bin ilköğretim birinci sınıf öğrencisine propaganda yapması velilerin tepkisini çekti.

Dünyayı yönetme iddiasındaki Mason Teşkilatının bir uzantısı olarak bilinen Rotary Kulübü'nün İstanbul'da 10 bin ilköğretim birinci sınıf öğrencisine sağlık taraması adı altında propaganda yapmaya çalıştığı anlaşıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü “Mini Mini Birler Sağlıklı Nesiller Projesi”ne rotaryenlerin ortak edilmesi velilerin sert tepkisine sebep oldu.


MİNİKLERİ ‘ROTARY AİLESİ'NE DAVET ETTİLER

Bakanlıklarla imzalanan bu ortak projeyle; sosyal güvencesi olmayan ya da sosyal güvencesi olup ekonomik durumu kötü olan 10 bin 1. sınıf öğrencisine sağlık taraması yapılması hedefleniyor. Okullarda sömestre tatili sonunda dağıttığı anlaşılan formlarda; proje kapsamında çocuğunu sağlık taramasından geçirmek isteyen velilerden bu konuda izin talep ediliyor. Minik çocuklarının ellerine iliştirilen “Rotary Ailesi” yazılı talep formunu gören veliler, adeta küplere bindi. Konuyla ilgili gazetemizi arayan birçok veli, çocuklarını kökü dışarıda bir örgüt olan Roteryenlere teslim etmeyeceklerini söyledi. Rotaryenler'in ‘ücretsiz sağlık hizmeti' kılıfı adı altında çocuklara ve velilere şirin görünmek amacını taşıdığını vurgulayan veliler, neden bu hizmetin yerli başka kuruluşlarla gerçekleşmediğini sordu.


MEB VE SAĞLIK BAKANLIĞI BİLMİYOR MU?

Çocuklarının, bir Mason örgütlenmesi olan Rotary Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen bu projeye dahil edilmek istenmesine tepki gösteren veliler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün Rotaryenlerle iş birliği yapmasını anlayamadıklarını da dile getirdi. Velilerin ortak tepkisi şöyle: “Çocuklarımızın sağlığı elbette önemli fakat, böyle bir projenin amacı çocukların beynini yıkamaktır. Rotaryenlerin kökü dışarıda bir örgüt olduğunu Milli Eğitim yetkilileriyle Sağlık Müdürlüğü bilmiyor mu?”

MASONLUĞUN ALT KOLU ROTARYENLER

Türkiye'de de yoğun olarak faaliyet gösteren Rotaryenler, Masonların alt kolu olarak biliniyor. Örgüt içi diyaloğu ve dayanışmayı artırıp, ticari, siyasal ve sosyal alanlarda etkinliğin artırılması için çalışan ve üyeleri genellikle iş çevrelerinden olan Rotary Kulübü'nün amacı, üyelerini Mason hedef ve amaçları doğrultusunda yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmek olarak biliniyor. Rotaryenler; üyelerini siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomik ve sosyal alanlarda etkin kişilerden seçiyor.

ROTARYEN VE LİONS ADINI TAŞIYAN 15 OKUL VAR

Türkiye'de tabelasında “rotary ve lions” kelimeleri de geçen 15 civarında okul var. Tamamı büyük şehirlerde bulunan bu okulların 2'si İstanbul'da 2'si Ankara'da, 2'si Adana'da 2'si Hatay'da

KORAY TAŞDEMİR / YENİAKİT

(Kaynak: HABER VAKTİM)

***


Ayrıca bakınız: 


Koskoca Türkiye tiyatrosunu hızla, hem de şimşek hızıyla küflendirerek çürütüp ceset hâline getiren alçak, şerefsiz, terbiyesiz, yavşak LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının cirit attığı bir süreçte, Şakir Gürzumar yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) reklâm kulelerinin, emperyalist kültürün (s)imgesi McDonald's'ın gücüne teslim olmasına hiç, ama hiç şaşmamak ve bu aymazlığa mutlaka ve kesinlikle alışmak gerekir!