8 Ocak 2012 Pazar

Bulunmaz Tiyatro kurucusu ve yöneticisi Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz tarafından 5 Şubat 1995 tarihinde İstiklâl Caddesi'ndeki Aznavur Pasajı'nın sekizinci katında (Evrensel Gazetesi ve Evrensel Kültür Dergisi okurlarının mekânı Evrensel Kültür Merkezi'nin iki kat üstünde) kurulan Bulunmaz Kültür Merkezi'ne, kurulduğu günden başlayarak 8 Ocak 1996 tarihinde öldürülünceye dek gidip gelerek, "müdavim" sıfatı kazanan Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe, bugün yaşayıp, yine Evrensel Gazetesi'nde muhabirlik yapsaydı, Evrensel Gazetesi tiyatro yazarları LİNÇÇİ Metin Boran'la LİNÇÇİ Üstün Akmen gibi LİNÇ KAMPANYASI için imza asla ve kesinlikle vermeyerek, "muhbir" olmaz, "muhabir" olmaya devam ederdi hâlâ!

Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe, oğlunu, her zaman kundakta tutuyormuş gibi sarmalayıp, hiçbir zaman için ellerinin arasından ayırmadı.




Hiçbir zaman için samimî duygularla değil, Batı taklitçisi bir ruh hâliyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, hızla hareket edip, şimşek hızıyla değişiyor gibi görünse de, aslında, bu hareketli değişim, genel olarak olumsuz yönde oluyor.


Yakın zamana dek, resmî kuruluşlar tarafından baskı altında tutulurken, artık resmî kuruluşların işini azaltıp, onlara gusül abdesti aldırmak için kurulmuş Batı taklitçisi "sivil toplum örgütleri" ve bu örgütlerde çöplenmekten başka herhangi bir işe yaramayan "örgüt köşebaşı tutucusu" kişiler tarafından baskı altında tutuluyoruz.


"Theope" oyunu yazarı Coşkun Büktel ve emekçi halkın iktidar özlemine yanıt vermek için birçok devrimci kuruluşun oluşumuna önderlik etmiş Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını ilga ve imhâ etmek için bir araya gelerek, LİNÇ KAMPANYASI düzenleyen "sivil toplum örgütleri"den biri de Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği ("International Asssociation Of Theatre Critics / IATC) ya da Association Internationale Des Critiques De Theatre / A.I.C.T.) Türkiye Merkezi. Bu "çok uluslu örgütün Türkiye şubesi", LİNÇÇİ Üstün Akmen'le LİNÇÇİ Metin Boran tarafından yönetiliyor. LİNÇÇİ Üstün Akmen, bu örgütün başkanı ve LİNÇÇİ Metin Boran da, bu örgütün genel sekreteri. İki önemli görevi "çantada keklik" gibi elde eden bu ikilinin en önemli özelliklerinden biri de, resmî görevliler tarafından öldürülmüş muhabir Metin Göktepe'nin gazetesi Evrensel'de, hem de tiyatro yazıları yazıyor olmaları. 


HALKIN KURTULUŞU için mücadele eden emekçi halkın katkılarıyla oluşturulan Evrensel Gazetesi'nin sayfalarını kirleten LİNÇÇİ Üstün Akmen'le LİNÇÇİ Metin Boran, bizim sürekli olarak yakınımızda bulunan Metin Göktepe'yle nasıl oluyor da aynı gazete bağlamında adları geçiyor, bir türlü anlamış değiliz!


Bütün bu olumsuz durumlara karşın, Metin Göktepe'yi, hiçbir zaman için unutmadığımızı bir kez daha yineleriz...


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz