5 Aralık 2011 Pazartesi

LİNÇÇİ tiyatro yayınlarının haber yapmadığı yada haber yapıyormuş ayaklarına yattığı LİNÇÇİ Haluk Işık'ın karanlık işlerine ışıldak tutmaya başladık!

Hakkında soruşturma başlatılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Sanat Danışmanı(?) LİNÇ KAMPANYASI imzacısı Haluk Işık


***


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, LİNÇ KAMPANYASI için imza vermiş bir kişi olan Haluk Işık'ı kendisine Sanat Danışmanı(?) olarak uygun görmesi nedeniyle, çok büyük bir sıkıntı çekiyor. Aziz Kocaoğlu, LİNÇÇİ Haluk Işık'ın adı karıştığı soruşturmadan sağ salim çıkarsa, büyük bir sıkıntıdan kurtulmuş olacak.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


SANAT DANIŞMANININ İHALE OLAYINDA KOCAOĞLU'NA DA SORUŞTURMA İZNİ


İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için soruşturma izni verdi.

İçişleri Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için soruşturma izni verdi. Bu defaki iznin konusu, Kocaoğlu'nun sanat danışmanı Haluk Işık'ın ihale şartlarına aykırı hareket ettiği gerekçesiyle soruşturma kapsamında, olayda Kocaoğlu ve Kültür Sanat Şube Müdür Vekili Adalet Okhan'ın da sorumluluğu bulunduğu iddiası olarak açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi, 27 Mart 2011 Dünya Tiyatrolar Günü etkinliği için tiyatro oyunlarının satın alınması amacıyla bir ihale açtı. İhaleyi kazanan oyunları, belediye tarafından oluşturulan komisyon belirledi. Işık'ın, Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı sıfatıyla seçici kurulda yer alarak, kendi yazıp yönettiği ve eşine ait Yeryüzü Sahnesi'nde sahnelendiği 'Kurşun Askerin Utancı' isimli oyunun ihaleyi kazanmasında rol oynadığı iddia edildi. Bunu 'www.egeninsesi.com' haber sitesindeki köşesine taşıyan Nivent Kurtuluş'un savcılığa yaptığı suç duyurusu üzerine konuyu inceleyen İçişleri Bakanlığı, Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olan Haluk Işık'ın, ihale sürecinin bir parçası olarak görev yaptığını kaydetti: 'İhale neticesinde ilgililere belediyece, farklı bir şirket aracılığıyla da olsa sözkonusu tiyatro oyunu için 24 bin 400 TL ödenmesinin, 4734 Sayılı Kanun'un 11. maddesinin (d) fıkrasındaki, 'İhaleyi yapan idarenin, ihale konusu işle ilgili her türlü ihale ilemlerini hazırlamak', (e) fıkrasının (c) ve (d) bentlerinde belirtilen, 'Şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımlarıyla evlatlıkları ve evlat edinenler' hükmüne aykırı olduğu anlaşıldığından, olayda sorumluluğu bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kültür Şube Müdür Vekili Adalet Okhan'ın haklarında soruştuma izni verilmesine karar verilmiştir.' CİHAN

(Kaynak: SHOWHABER)