21 Aralık 2011 Çarşamba


H. Hilmi Bulunmaz'a İlk Mahkumiyet Kararı Çıktı...


H. Hilmi Bulunmaz aleyhine Haluk Bilginer ve Kemal Aydoğan'ın şikayeti üzerine açılan kamu davası bugün İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesi'nde sonuçlandı.

H. Hilmi Bulunmaz, ayrı ayrı 105'er günlük adli para cezasına çarptırıldı. 105 günlük adli para cezası 1.740 TL'e olarak tespit edildi ve hükmün geri bırakılmasına karar verildi.

Hükmün geri bırakılması kararı karşısında temyiz hakkı kullanılamamakta olup, hükümlü şahıs 5 yıl içinde ayrı bir ceza almaması durumunda tüm sonuçları ile birlikte ortadan kalkmaktadır ancak bu süre içinde yeni bir mahkumiyet alması durumunda hükmün geri bırakılması kararı da sona ermekte ve yeni mahkumiyetle birlikte bu ceza da infaz edilmektedir.

İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi'nde süren diğer dava ise Nisan ayına ertelendi. H. Hilmi Bulunmaz hakkında açılan diğer davalar devem etmektedir.

28 Aralık'da Soma Sulh Ceza Mahkemesi'nde Av. Mehmet Bozkır'ın şikayeti üzerine açılan dava başlayacaktır.


Haber Giriş Tarihi: 21 Aralik 2011

(Kaynak: Tiyatro... Tiyatro... Dergisi)


***




Ayrıca bakınız:

Hilmi Bulunmaz, kendisinin 2 yıl hapsini isteyen Haluk Bilginer vd. konularda İzzet Tozkoparan'la konuşuyor!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu Nihat Haluk Bilginer, "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." der demez tepki gösterip, "Nihat Haluk Bilginer yavşaktır!" deme yürekliliğinde bulunan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, 2 yıl hapisle yargılanırken, "oyuncuların çoğu", yavşaklığı kabul ederek susup oturmasına karşın, Hilmi Bulunmaz, susmak yerine, gözünü budaktan, sözünü hukuktan sakınmadan, yarın çıkacağı hukuk maçının savunmasını bugünden yayınlamayı, halkına bir borç olarak görüyor!


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, karşısında LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin sahibi, LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu, televizyon dizilerinin duygusuz aktörü, Devlet Tiyatroları'nı bir kaşık suda boğacağını sanan Nihat Haluk Bilginer'in karşısında bile, gözünü budaktan, sözünü hukuktan asla ve kesinlikle sakınmadığı gibi, devrimci hukuk dersleri vermeye devam ediyor hâlâ!


Gün yirmi dört saat haksızlıkların yasalarla korunduğu bir ülkede yaşadığının ayrımında olmakla birlikte, bugün, televizyon dizisi oyuncusu, tiyatro patronu, Shakespeare çocuğu, pop müziğin kraliçesi Madonna'nın rol arkadaşı ve "Oyuncuların çoğu yavşaktır genellikle..." sloganının mucidi Nihat Haluk Bilginer'in karşısına, her zaman olduğu gibi, erdemli, onurlu, soylu ve yürekli bir biçimde çıkan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hızla başlayıp, şimşek hızıyla sonuçlanan davada, beklendiği ve kanıksandığı gibi, doğal olarak mahkûm oldu!