21 Aralık 2011 Çarşamba

Beyaz Gazete, beklenen kararın verildiği dâvâyı, kendince böyle gördü...

Aşağıda sunduğumuz Beyaz Gazete haberi, kara lekeli bir içeriğe sahip. Beyaz Gazete haberindeki kara lekeleri anlaşılır kılmak için, "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!

Anlaşılan, Beyaz Gazete, nesnel habercilik yapmanın temel kurallarından biri olan, "tarafları tarafsızca dinlemek" yerine, egemen ideolojiye sahip kişileri dinleyerek, kara lekeli haber yapmaya karar vermiş.

LİNÇ KAMPANYASI sürecini yok sayan, görmek istemeyen, okurlarından kaçıran ve böylelikle habercilikte kara leke sahibi olan Beyaz Gazete'nin bu tavrını esefle ve hiddetle kınıyoruz!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Haluk Bilginer'e Hakaret Suçuna Bin 740 Lira Para Cezası


Tiyatro sanatçısı Haluk Bilginer ve Yönetmen Kemal Aydoğan`a internet sitesi üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan tiyatrocu Hüseyin Hilmi Bulunmaz, 3 bin 480 Lira para cezasına çarptırıldı.

Tiyatro oyunlarında sanatçıların küfür ve hakaret içerikli kelimeler kullanmaması amacıyla başlatılan bir kampanyaya binin üzerinde tiyatro sanatçısı imza atarak destek vermişti. Bulunmaz`ın, bu kampanyanın ardından imza atan tiyatro sanatçılarına hakaret ettiği öne sürülüyordu.

İstanbul 35. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müştekiler Nihat Haluk Bilginer ve Kemal Aydoğan, avukatları Süleyman Anıl ile katıldı. Duruşmada sanık Hüseyin Hilmi Bulunmaz da hazır bulundu. Bilginer ve Aydoğan, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme Hakimi, müştekilerin bu taleplerini yerinde görerek davaya katılmaları yönünde karar verdi. Önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirten sanık Bulunmaz, beraatini talep etti.

Daha sonra Bulunmaz'ın Haluk Bilginer`e yönelik sözlerinin eleştiri sınırı aşılarak hakaret suçunu oluşturduğuna karar verildi. Bulunmaz hakkında bin 740 Lira adli para cezası verildi. Verilen para cezasının da 5 eşit taksitte ödenmesi hükme bağlandı. Sanık Bulunmaz`ın sabıkasız geçmişi ve suç işlemeyeceğine dair kanaat oluştuğu gerekçe gösterilerek 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını karara bağladı. Yönetmen Kemal Aydoğan`a yönelik sarfettiği sözler de hakaret suçunu oluşturduğu gerekçesi ile sanık Bulunmaz`a ayrıca Aydoğan`a karşı hakaret suçunu işlediği gerekçesiyle de bin 740 Lira para cezası verilip, aynı gerekçe ile hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Avukat Süleyman Anıl tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, Bulunmaz`ın bir internet sitesinde yazdığı yazılar yoluyla Bilginer ve Aydoğan`ın kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Bulunmaz'ın, hakaret suçunu işlediği öne sürülerek 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 

(Kaynak: Beyaz Gazete)