2 Kasım 2011 Çarşamba

Rotaryenler, LİNÇÇİ TEB Başkanı Üstün Akmen'e "ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ" vererek, Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'a uygulanan LİNÇ KAMPANYASI sürecine katılmış oldular!

HALKIN KURTULUŞU için mücadele verenlerin var ettiği Evrensel Gazetesi'nde tiyatro yazıları çiziktiren LİNÇÇİ Üstün Akmen, İstanbul Sultanahmet Rotary Kulubü "ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ"ne değer görülmüş. Biz de, bu haberi okur okumaz okurlarımızın dikkatine sunarken, daha önce sitemizde yayınlamış olduğumuz bazı "Görünmeyen Önderler" tadımlık yazılarını yineleme gereksinimi duyduk.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri


Yazan: Ali Uğur
Yayınlayan: Burak Yayınları


Kuruluşu bir asra yaklaşan Beynelmilel Rotary ve Lions Kulüpleri, Türkiye dahil dünyanın birçok ülkesinde toplum hayatı ve devletler üzerinde bir baskı grubu olarak etkisini sürdürmektedir.

Fikir ve ideal yönünden organik bir bütünün uzuvlarından olan bu kulüplerin, Dünya Yahudiliği'nin maske teşkilat'larından ikisi olduğu muhakkaktır. Kitabımızda sergilenen belge ve fikirler bu hususu teyid için kafi gelecektir.

(Kaynak: kitapyurdu.com)



***


Lions Kulüpleri'nin Türkiye çapındaki çalışmalarında başarılı olabilmek için bir pilot bölge seçip orada aldıkları neticelere göre taktik ve stratejilerinde birtakım retuşlar yapacaklarını ise İbrahim Yücesan adlı bir Lion'un yazdıklarından öğreniyoruz:

"İzmir tüm ilkeleri ile Lionizmi uygulayarak en büyük Lions grubunun olduğu şehir haline gelecektir." (10)

Gerçekten de İzmir'de çok sayıda Lions kulübü kurulmuş olup bakkallar, kasaplar, manavlar dahi Lions sosyetesine katılmağa başlamışlardır.


10 - İbrahim Yücesan, 27 - 30 / 5 / 1976 Çeşme Rotary Kulüpleri Ortak Toplantısı Zabıtları

(Kaynak: Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri, sf. 39 ve 268)



***


Eski adı Robert Koleji olan bir üniversite (Boğaziçi Üniversitesi) forumlar düzenleyip yüzlerce imzalı dilekçelerle resmî mercilere santral yapımından vazgeçilmesini âdeta ihtar edebiliyor. (67)

67 - Milliyet Gazetesi. 21/10/1984

(Kaynak: Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri, sf. 102)



***


"Enstrümantal grupları teşvik ediniz. Tiyatro kurulmasına önayak olunuz. Tatil mevsiminde 'Mahallî Şenlik'ler düzenlenmesine yardımcı olunuz. Bahar ve Hasat Şenlikleri'ni teşvik ediniz."
Rotary Dergisi Sayı: 8
(Kaynak: Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri, sf. 14)


***


Üstün Akmen’e “ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ”


Bu yıl 50. Yazarlık Yılını kutlayan tiyatro eleştirmeni-yazar Üstün Akmen, İstanbul Sultanahmet Rotary Kulübü tarafından “Üstün Hizmet Ödülü”ne değer görüldü. Rotaryenlerin “Hizmet İdeali”ni kişisel yaşamında, iş ve meslek yaşamında ve toplum yaşamında uyguladığı ilkesinden yola çıkarak hazırladıkları ödül, Üstün Akmen’in işini ve mesleğini topluma hizmet fırsatı görerek kesintisiz olarak, yılmadan büyük bir ciddiyet, özveri ve sevgi ile gerçekleştirdiği gerekçesine dayandırıldı...

Bu yıl 50. Yazarlık Yılını kutlayan tiyatro eleştirmeni-yazar Üstün Akmen, İstanbul Sultanahmet Rotary Kulübü tarafından “Üstün Hizmet Ödülü”ne değer görüldü. Rotaryenlerin “Hizmet İdeali”ni kişisel yaşamında, iş ve meslek yaşamında ve toplum yaşamında uyguladığı ilkesinden yola çıkarak hazırladıkları ödül, Üstün Akmen’in işini ve mesleğini topluma hizmet fırsatı görerek kesintisiz olarak, yılmadan büyük bir ciddiyet, özveri ve sevgi ile gerçekleştirdiği gerekçesine dayandırıldı.

Sultanahmet’teki Armada Otel’de gerçekleştirilen ödül töreninde Kulüp Başkanı Yavuz Can Yazıcı, Hasan Hüseyin Karabağ ve Seden Edgü tarafından “Romeo ve Jüliet”ten bir bölüm canlandırıldı, 50. Yıl pastası kesildi. Yazarın “Tiyatroda Ayna Var” ve “Kör Bakkalın Gözleri” adlı bu ay Artshop Yayıncılık tarafından yayımlanan son iki kitabını da imzaladığı törende ödül, kulübün geçmiş dönem başkanı Haluk Öztürk tarafından Üstün Akmen’e verildi.

Sultanahmet Rotary Kulübü Dönem Başkanı Yavuz Can Yazıcı, törende yaptığı konuşmada Üstün Akmen’i elinde kalemi matine-suare, ünlü-ünsüz, büyük-küçük, amatör-profesyonel demeden son derece aktif bir şekilde ülkenin dört bir yanındaki aynaları dikkatle izlerken, kritik ederken gördüklerini, bu bakımdan ödüllendirdikleri yazarı kendilerinin insan odaklı entelektüel çabalarının bir başka boyutu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

(Kaynak: tiyatronline.com)


***


Ayrıca bakınız:


Türkiye burjuvazisinin tavaf etmek için can attığı Amerika'da kurulan Rotary, "Bebek Rotary Kulübü" eliyle, Dikmen Gürün'e "Meslek Hizmet Ödülü" verdi