23 Mart 2009 Pazartesi

Türkiye burjuvazisinin tavaf etmek için can attığı Amerika'da kurulan Rotary, "Bebek Rotary Kulübü" eliyle, Dikmen Gürün'e "Meslek Hizmet Ödülü" verdi

Mustafa Demirkanlı'nın sahibi olduğu Tiyatro... Tiyatro... dergisi, AKBANK ÇANAĞI yalayarak ayakta durduğu (kapitalizmin önünde diz çöktüğü) için, ister istemez egemenlerin emrinde yayın yapmayı sürdürüyor. Bir yandan AKBANK ÇANAĞI yalayan Mustafa Demirkanlı, diğer yandan Theope yazarı Coşkun Büktel ve Bulunmaz Tiyatro yöneticisi Hilmi Bulunmaz'ın gerçekçi ve sosyalist onuruna saldırmak için, insanlık dışı davranışlar geliştiriyor. Mustafa Demirkanlı, kendisine dayatılan emirleri, bir hizmet eri olarak, milim şaşmadan yerine getiriyor.

Dergisinin 198. sayısında "Kapak Profesörü" olarak uygun gördüğü Dikmen Gürün'le ilgili en küçük haberi bile dergisi yada sitesine taşıyan Mustafa Demirkanlı, şimdi de Rotaryen bir haberle, kapitalizmin hizmetinde olduğunu unutturmuyor. (HB)

***

Rotaryenlerden Dikmen Gürün'e Ödül

İstanbul Bebek Rotary Kulübü, Prof. Dr. Dikmen Gürün'ü tiyatro dünyasına katkıları, alanındaki başarıları ve topluma karşı sorumlu akademisyen/yönetici/eleştirmen kimlikleriyle yaşam boyunca tiyatro dalında üzerinde yürüdüğü tutarlı çizgisini sürdürmüş olması nedenleriyle Meslek Hizmet Ödülü'ne değer gördü. Dikmen Gürün'e ödülü geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir törenle kendisine verildi.

(Kaynak: Mustafa Demirkanlı'nın tiyatrodergisi.com.tr sitesi)

***

Rotaryenler için birkaç not:

Amerika Birleşik Devletlerinin Texas Eyaleti, Dallas şehrinde 1929 yılında yapılan Uluslararası Rotary Konvansiyonunda Rotary'yi temsil edecek bir Flama, resmen kullanılacak bir Rotary bayrağı olarak kabul edildi.

İlk resmi Rotary bayrağı, 1915 yılının Ocak ayında Kansas City Missouri Kentinde dalgalandı.

Her yeni bir günün on iki saatinde yeni bir Rotary kulübü dünyanın bir yerlerinde kurulup kaydını yaptırmaktadır.

(Bakınız: Rotary nedir?)

***

BÖLGEDE LİONS, ROTARY VE ÇYDD`NİN CİDDİ FAALİYETLERİ VAR!

Bölgede gerçekten çalışanlar hep yerli sivil toplum kuruluşları mı yoksa yabancıların da ağırlığı hissediliyor mu? Bunların çalışmaları nasıl, neler yapıyorlar?

Türkiye`de toplumsal değerleri öne çıkaran çalışmalara şüpheyle bakılırken batılı değerleri yaygınlaştıran, yabancı(laşmış) kurum ve çalışmalar desteklenmekte. Bölgede halkın değer ve inancı doğrultusunda faaliyet yürüten kurumlar medya tarafından, biraz da egemenlere ihbar kaygısıyla, fazlasıyla öne çıkarıldı. Bölgede Lions ve Rotary kulüpleri ve bunların desteklediği kurumların ciddi faaliyetleri söz konusu. Bu yıl Uluslararası Rotary tarafından Diyarbakır Rotaract Kulübü Avrupa`nın en iyi Rotaract kulübü seçildi. Bölge halkı tarafından hoş karşılanmayan bu çalışmalara halk desteği yok. Devlet de, halkın fakir ve eğitimsiz bırakılmasını fırsat bilerek çeşitli faaliyetler yürüten bu kurumların modernleştirici etkisinden faydalanıyor. Aslında bölgede faaliyet yürüten yabancı kurumlar arasında ÇYDD`yi de saymak gerekir. Halk tepkisini aldığından, bu kurumlar ÇYDD gibi derneklerle ortaklaşıyorlar. Masonik ve karanlık ilişkileri, gizemli çalışma yöntemleri ve misyonerlikle bağlantıları sık sık dillendirilen bu kurumlar toplum mühendisliği yapıyor ve AB tarafından fonlanıyor.

(Bakınız: tümgazeteler.com, "Yeni Amerikan Dış Politikası'nın ipuçları! G. Doğu`da Lions, Rotary, ÇYDD eli")