3 Kasım 2011 Perşembe

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'a açtığı davada tam tamına 25.000,00 TL isteyen LİNÇÇİ yazar Ömer Faruk Kurhan, LİNÇÇİ Mimesis'le çelişmeye başladı!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Mimesis sitesinin daimî yazarı olmasına karşın, zaman zaman yazılarını LİNÇÇİ Mimesis sitesinde yayımlamayan yada yayınlatamayan LİNÇÇİ yazar Ömer Faruk Kurhan'ın, sadece kendi sitesinde yayımlayıp, geniş okur kitlesine yönelemeyen "'Asu Maro'ya Yanıt' diyeceğim ama..." başlıklı ve 31 Ekim 2011 tarihli yazısının son paragrafını oluşturan "NOT" bölümünü, bir tür "ağlama duvarına dökülen gözyaşı" olarak gördüğümüz için, bu paragrafı, olduğu gibi aşağıda yayınlamayı uygun bulduk. Ancak, paragrafın önemli bulduğumuz bazı yerlerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


(...)

Asu Maro’nun ben dahil kendisini eleştirenleri eleştiren yazılarından ya da yazışmalardan gecikmeli olarak haberim oldu. Bu yazılar Mimesis sitesinde yayınlanmadan, Mimesis okurları için görünür olmadan oradaki köşemden kendisine yanıt vermeyi etik olarak doğru bulmadım. Mimesis sitesini yöneten arkadaşlarımızın, bir şekilde Milliyet Sanat dergisinde yayınlanan Haluk Bilginer söyleşisi etrafında dönen tartışmalara yer verip bunu eksikli bir biçimde yapması, benim çok eleştirdiğim forumlaşma olgusuna işaret ediyor. Oysa Mimesis sitesi, bunun ötesinde, editoryal bir işleyişe sahip olması beklenen bir yayın. “Sosyal medya” denilen şeyin genel medya içinde bir alt kültür bölgesi olarak iş görmesi magazinleşmeye mi, kapsam ve derinlik arayışlarına mı hizmet eder sorusunu yanıtlamak önemlidir.

(Kaynak: ÖMER F. KURHAN TİYATRO YAZILARI)