28 Kasım 2011 Pazartesi

Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar'la "al takke ver külah" yapan LİNÇÇİ Hasan Erkek, LİNÇÇİ Nurhan Tekerek, LİNÇÇİ Tamer Levent, jüri üyesi oldu!

Oyun'un notu: defterk sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşun bu sıfatını biz eklemekle birlikte, LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşun adını "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik!


***


Türkiye Cumhuriyeti, gerçekten çok garip bir ülke. Bizim ülkemizdeki aydın takımı, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için alnında ışığı ilk hissedenlerden kurulu bir düzende yaşadıklarından, cüzdanlarıyla vicdanları arasında sıkışıp kalmaya devam ediyorlar hâlâ. Bu sıkışıp kalma durumlarıyla sık sık karşılaşan aydın tabakası, hizmet ettikleri sınıfın buyrultusu doğrultusunda, tabii ki, her zaman için, cüzdanlarından yana yatırım yapıyorlar.

İşlerine geldiği yada gelmediği zamanlarda, Adalet ve Kalkınma Partisi'ne "tu kaka" diyen dangalak aydınlar, iş gelip kendi küçük menfaatlerine dayandığında, hiç utanıp sıkılmadan, genellikle çağdışı ilân ettikleri AKP'liler için şu sözü söyleyebiliyorlar:

"Çağdaş belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden biri..."

Doğumlarıyla ölümleri arasındaki boşlukta, gerçek anlamda çağcıl hiçbir işe asla ve kesinlikle imza atmayıp, genellikle LİNÇ KAMPANYASI için imza atan bu dangalak aydınlar, ülkemizin gelişmesinin önündeki en büyük engel, en kalın barikat olarak varlıklarını sürdürüyorlar.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Oyun yazma yarışması düzenleniyor...


Bursa Osmangazi Belediyesi, Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması düzenliyor. Türk Tiyatro Edebiyatı'na yeni eserler kazandırmak ve Bursalı tek tiyatro oyun yazarı Feraizcizade Mehmet Şakir'i anmak amacıyla düzenleniyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi, Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması düzenliyor.

Yarışmanın tanıtım toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyelerinin de katılımıyla Sümbüllü Bahçe Konağı'nda gerçekleştirildi. Başkan Dündar, ulusal tiyatronun gelişmesine katkıda bulunmak, oyun yazarlarını teşvik etmek, Türk Tiyatro Edebiyatı'na yeni eserler kazandırmak ve Bursalı tek tiyatro oyun yazarı Feraizcizade Mehmet Şakir'i anmak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Yarışma hakkında da bilgi veren Başkan Dündar, tüm yazarları ve yazar olmak isteyenleri yarışmaya katılmaya davet etti. Dündar, yarışmanın gereken ilgiyi göreceğini ve gelecek yıllarda da düzenlenerek geleneksel hale getirileceğini kaydetti.

Yarışmada jüri başkanlığı görevini üstlenen LİNÇÇİ TOBAV Genel Başkanı LİNÇÇİ Tamer Levent ise böylesi önemli bir organizasyona imza attığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Çağdaş belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birinin Osmangazi Belediyesi tarafından ortaya konulduğunu anlatan LİNÇÇİ Levent, klasik belediyecilikten çıkarak insana yatırımı ön plana alan Dündar'ın tüm Türkiye'de örnek alınması gerektiğini vurguladı.

KATILIM ŞARTLARI

'Feraizcizade Mehmet Şakir Oyun Yazma Yarışması'nın teması 'Bursa'da Yaşamın Ütopyası' olarak belirlendi. Yazarlar bir eserle katılabilecekler ve eserler 50-60 bin klavye vuruşu arasında olacak. Yazılacak oyunlarda, kentin tarihi, kültürel ve doğal özelliklerinin, sanatsal değerlerinin işlenmesi, insan, doğa, yaşam, tarih ve geleneksel kültür bağlamında Bursa'da yaşamın geçmiş ve gelecek ütopyasının yansıtılması, o oyunlara değerlendirmede öncelik verilecek. Yarışmaya katılacak eserler daha önce yayımlanmamış, hiçbir yarışmaya katılmamış, amatör ya da profesyonel topluluklarca yurt içinde ya da yurt dışında sergilenmemiş ve yayımlanmamış olacak. Yarışmaya yurt içi ve yurt dışından herkes katılabilecek.

SON KATILIM TARİHİ 2 MART 2012

Düzenleme kurulu, yarışmaya son katılım tarihini 02 Mart 2012 Cuma günü mesai bitimi olarak açıklarken, postadaki gecikmelerin dikkate alınmayacağı bildirildi. Her yarışmacı, eserini 7 nüsha olarak çoğaltılmış halde ve bununla birlikte metni içeren CD'yi Osmangazi Belediyesi / Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü: Santral Garaj Mahallesi Ulubatlı Hasan Bulvarı No: 10 Bursa adresine ulaştıracak.

SEÇİCİ KURUL

Seçici kurul ise şu isimlerden oluşuyor: LİNÇÇİ Tamer Levent / Jüri Başkanı (LİNÇÇİ TOBAV Genel Başkanı-Yazar-Rejisör), Bora Özkula (Osmangazi B.T. Sanat Yönetmeni), LİNÇÇİ Prof. Dr. Nurhan Tekerek (U.Ü. GSF Sahne Sanatları Bölümü Başkanı), LİNÇÇİ Prof. Dr. Hasan Erkek (A.Ü Öğretim Görevlisi-Yazar), Ömer Naci Topçu (DT Oyuncusu-Yazar/Rejisör),

Yeşim Özsoy Gülan (Oyun yazarı, Yönetmen ve oyuncu) Gülşen Karakadıoğlu (Öğretim Görevlisi - Tiyatro Eleştirmeni).

Yarışmanın sonuçları 11 Nisan 2012 tarihinde düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. Birinciye 5.000 TL, ikinciye 4.000 TL, üçüncüye 3.000 TL, mansiyona 2.000 TL ödül verilecek. Ödül alan ilk üç oyunun bir kitap olarak yayınlanması, birincilik ödülü alan oyunun ise Osmangazi Belediye Tiyatrosu'nda oynanması sağlanacak. Ayrıca ödenekli tiyatroların repertuarına alınması için çalışma yapılacak.

(Kaynak: defterk)