16 Kasım 2011 Çarşamba

Kültür Bakanlığı çanağı yalayamadığı için diş gösteren LİNÇÇİ Kaan Erkam'ı itin götüne sokan bir "Ferhan" yorumunu okurlarımızın beğenisine sunuyoruz!

Ferhan - ( 11/10/2011 )

Yazınızın tamamını okudum, birkaç husus dikkatimi çekti.

Bu yardımlara kim karar veriyor ve hangi kriterlere göre yardım miktarları belirleniyor herkes merak içinde.

Biletlere zam yapsak seyirci gelmeyecek diyorsunuz, daha ne kadar zam yapabilirsiniz ki? Öğrenci indiriminiz de yokmuş veya biletleri satan şahıs öyle söyledi, 30 tl bilet fiyatı zamsız hali diyorsunuz öyle mi? Tamam anlıyorum sahne ücreti, oyuncu ücretleri, faturalar filan diyeceksiniz ama yine de en azından bana çok geldi.

-Bir sürü tanımadığım isimli ekipler türemiş- nasıl bir tabirdir acaba? Tiyatro ile uğraşan biri olarak tanımamanız sizin ayıbınız değil midir? Ayrıca yeni ekiplerin desteklenmesi gerekmez mi? Bir ekip daha çoğaldık veya bir sahnemiz daha oldu diye sevinilirdi benim bildiğim.

-Bir de bazı bildiklerim var ki sorma- demeniz doğru mudur? Bunu yazıyorsanız açıklamanız gerekirdi kimseyi zan altında bırakmamak için.

Yardım almasına sevindiğiniz beş-altı tiyatro haricindekileri de zan altında bırakıyorsunuz. Mesela siz gidip bir Altıdan Sonra Tiyatro, Bgst, Talimhane, Halk Tiyatrosu, Semaver Kumpanya veya Pera vs. oyunlarını seyrettiniz de mi o yazdığınız isimler arasına koymadınız? Hatta bunlar hak etmeden yardım almışlar gibi bir izlenim çıkıyor ortaya. (Ama Hükümete yakın tiyatrolar da yardım almış , örneğin Fırat Kültür Merkezi... )

Son olarak iyi projelerle geldim diyorsunuz, buna diyecek bir şeyim yok. Sadece -En Güzel Aşk Şiirlerini Erkekler Yazar- oyununuza geldim. Fakat bana ve çevremdekilere tiyatro oyunu gibi gelmedi, müzikal desen o da değildi, teknik desen o da yoktu, arkadaki müzisyenler desen sanki sokaktan zorla toplanmış hepsinin suratı bir karış havada- vokal yapan gitarist-in dışında-.

Ben bu oyunu seyredince devlete muhalif olmama rağmen onlara hak verdim...

Neyi eksik yaptım demişsiniz ya, son oyununuzu tek seyrettiğimi belirterek affınıza sığınarak üzülerek söylüyorum, ben bir seyirci olarak pek doğru hareket göremedim...

Sadece oyun hakkında 1 sayfa eleştiri yazılabilir ama o da sonraya kalsın.

Not: Tiyatro oyuncusu veya yöneticisi değilim, yardımlarla en ufak alakam yok, hükümete de son derece uzağım, sadece iyi bir seyirciyim...

Not2: İçimi döktüm rahatladım. Herhangi bir polemik amacım yok. Ben en iyisi bu mektubu şişeye koyup suya atayım.