29 Kasım 2011 Salı

facebook bataklığı içerisinde ancak bu düzeyde bir tartışma olur!

Biz, facebook bataklığı içerisinde yüzmeye hiçbir zaman için asla ve kesinlikle niyetlenmeyen, insan aklını çelmek için oluşturulmuş bu bataklıktan uzak durmaya çalışan kişiler olsak da, "FACEBOOK TARTIŞMALARI", facebook bataklığı dışına taşacak kadar hararet yapıp, "facebook motoru" su kaynattığında, bizim için anlamsız ve gereksiz olan bu tartışmalara ister istemez tanık oluyoruz.

Biz, hararet yapıp, motoru su kaynatan ve böylelikle, kendi yatağının dışına taşan "FACEBOOK TARTIŞMALARI" sürecine ne zaman tanık olsak, facebook bataklığı içerisinde yüzme talimleri yapmadığımız, böyle bir talim sonrası facebook terbiyesi kazanmadığımız için, hâlimize binlerce, ama binlerce kez şükrediyoruz.

Biz, facebook bataklığı ile Internet içerisindeki "diğer siteler" kavramının birebir aynılıkta olmadığını ve facebook bataklığı sanal mekânının, kişilerin özgünlük hâllerini tımar ettiğini bildiğimiz ve böylelikle "FACEBOOK TARTIŞMALARI" sürecine dahil olmadığımız için, insan aklına zarar veren bu sanal mekânda hesap açtırmıyor, özgünlüğümüzü imhâ ettirip ettirmeme ikilemini asla ve kesinlikle yaşamıyoruz.

Biz, facebook bataklığı içerisindeki hiçbir tartışmayı, hiçbir zaman için büyük bir ciddiyetle karşılamamış olsak da, "FACEBOOK TARTIŞMALARI" sürecinin, tiyatro sanatına verdiği zararın saptanması için, zaman zaman bu anlamsız tartışmaları okurlarımızın dikkatine sunuyoruz. Yine öyle yaptık...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Fena dadandı!

MUSTAFA DEMİRKANLI, DÜN GECE DE KAFAMI SIKTI


MUSTAFA'NIN "SÖZ DÜELLOSU" TEKLİFİNE SONUNDA EVET DEDİM:


"Kap kukuletanı, gel!"


Coşkun Büktel
29 Kasım 2011


(...)

"Tamam, lan, madem o kadar ısrar ediyorsun, kabul! Seninle karşılıklı tartışalım! Ama talep senden geldiğine göre şartları ben belirlerim. Bir tek şartım var. Karşıma oturduğunda yüzünü görmek istemiyorum. Hatırlarsan, ben hep ne diyordum: 'Mustafa Demirkanlı'yı midesi kaldırabilen, Demirkanlı'dan iğrenmeyebilen herkesten iğreniyorum.' Herhalde bu sözümü çiğnememi beklemiyorsundur, değil mi? Şartım şu: Çekim sırasında sen karşıma bir kukuleta giyerek çıkacaksın! Hani şu Ku Klux Klan kukuletaları var ya, onlardan bir tane giyeceksin ki, yüzünü görmeyeyim. Niye ille Ku Klux Klan kukuletası? Bir kere biliyorsun, Ku Klux Klan da linççidir, o nedenle alakasız kaçmaz. Daha da önemlisi, Ku Klux Klan kukuletalarında yalnızca gözler için iki delik vardır, ağız için delik yoktur. Kukuletanda niye ağız deliği olmasın istiyorum? Şunun için: Eminim ki, dergine reklam alabilmek için yaladığın yerlerin kokusu yıllar boyunca ağzının içine iyice sinmiştir; konuşurken nefesinin yüzüme vurmasını istemem... O nedenle Ku Klux Klan kukuletası vazgeçilmez tek şartım.

(...)

TIKLAYINIZ!

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)