2 Kasım 2011 Çarşamba

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için LİNÇ KAMPANYASI başlatan Mustafa Demirkanlı'nın avukatı Burhan Gün...

Google'a "Avukat Burhan Gün" diye yazdığınızda, 2. sayfa, 19. sırada şu "mesaj" çıkıyor:

Kimseden bir cevap gelmediğine göre, cgsg'nin hakla hukukla işi yok diye mi düşüneyim:)))

Şaka bir yana kimsenin ilgisini çekmiyorsa bir toplantı yapmanın gereği yok.

Ama ilginizi çekiyorsa en kısa sürede bir tarih belirleyip Burhan Gün'e bildirmek gerekiyor.

Sevgiler

Zümray


---------- Yönlendirilmiş ileti ----------
Kimden: Zümray Kutlu <zumraykutlu@...>
Tarih: 26 Mart 2010 21:09
Konu: Avukat Görüşmesi, Yasal Düzenlemeler, Hukuki Haklar...
Kime: cgsg@yahoogroups.com


Herkese merhaba,

Bugün Şule Ateş, Kerem Kurdoglu, Zeynep Okyay ile birlikte SİNE-SEN'de Avukat Burhan Gün ile görüştük.

Toplantıda olan arkadaslar eksikleri tamamlar ama kanımca oldukca faydalı bir toplantı oldu.

Burhan Gün ozellikle telif hakları ve sanatçı hakları konusunda oldukca deneyimli biri ve SİNE-SEN'e bir süredir danışmanlık yapıyor.

Toplantı süresince üç konuyu gündeme getirdik;

TEHDİT: Son dönemde gündemimize iyice oturan - gerçi gündem o kadar hızlı değişiyor ki- tehdit konularında hukuki olarak neler yapılabileceği, haklarımızın neler olduğu vsvs konularında fikir sorduk. Burhun Gün, bu konuda bizi bilgilendirebileceğini soyledi. Şimdi Zeynep gazete haberlerini derleyip topluyor, elimizdeki dokümanları toplayınca bu konu ile ilgili olarak Nisan ayı içerisinde tekrar buluşacağız.

CGSG: Eğer CGSG böyle bir ihtiyaç hissediyorsa, ayda bir, hukuki bir konu üzerine (örn: sanatçı hakları, telif, sansür vs. vs.) iki saatlik bir bilgilendirme toplantısını seve seve yapabileceğini söyledi. Belgesel sinemacılarla böyle bir süreci uzun bir süredir yaşıyorlarmış ve oldukça faydalı olduğunu belgeselci arkadaşların hakları konusunda daha donanımlı durumda olduğunu söyledi. Açıkçası haklar konusunda bir çoğumuzun en ufak bir fikri yok, ben bu tarz temalı toplantıları oldukca faydalı buluyorum. Belki bu konu ile ilgili bir karar vermeden önce Nisan ayı içerisinde hukukla ilgili soruları olanların katılacağı bir tanışma toplantısı yapar, sonrasına ise bakarız. Karar sizlerin.

HUKUKİ TALEPLER/YASA ÖNERİLERİ: Burhan Gün'e alternatif kültür politikaları raporundan kısaca bahsettik. Surece hakim ve sanatci haklari konusunda deneyim sahibi biri olarak talepler/hukuki eksiklikler konusunda onerileri varsa, onlarin dokumunun bizim icin onemli oldugunu belirttik. Ne istedigimiz konusunda net olursak bu konu ile ilgili de destek saglayacagini tahmin ediyorum.

Durum bu... Aktarmayı unuttugum eksik/gedik yanlış bir şey varsa toplantıya katılan diğer arkadaşlar sanırım eksikleri kapatır.

Hukuki haklarla ilgili Nisan ayında bir toplanti organize etmeyi ciddiye alalım derim...

Toplantıyı ayarlayan Kerem'e ayrıca teşekkür..

Sevgiler,

Zümray