3 Kasım 2011 Perşembe

"Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler." (Ö. Asaf) Bütün her yer bataklığa dönüşüyordu, birinciliği facebook'a verdiler!

Bize göre, kapitalist üretim ilişkileri içerisinde "kirlilik" ve "yalan" kavramlarının egemenliği olmazsa olmazlardandır. Bu nedenle, kapitalist üretim ilişkilerinin bozulması yönünde mücadele edenler, zâten "kirlilik" ve "yalan" kavramlarına karşı da mücadele etmiş sayılırlar. Çünkü, "kirlilik" ve "yalan" kavramları, kapitalist üretim ilişkilerinin kuram hâline getirdiği zorunlu ve "yangında ilk kurtarılacak" kavramlardır.

Bize göre, kapitalist üretim ilişkilerinden rahatsız olmayanların, "kirlilik" ve "yalan" kavramlarından yakınma hakları olamaz. Kapitalist üretim ilişkilerinden rahatsız olanlar, zâten "kirlilik" ve "yalan" kavramlarına karşı mücadele etmenin zorunluluğunun bilincindedirler.

Bize göre, iletişimsizliğin ayyuka çıktığı çağımızda, "iletişim devrimi" kavramının içerisi, zâten "kirlilik" ve "yalan" sözlerle, hızla, hem de şimşek hızıyla boşaltılarak (yada doldurularak), aslında müthiş bir "iletişimsizlik devrimi" süreci yaşanıyor.

Bize göre, bütün her yer bataklığa dönüşürken, birinciliği facebook'a vermek gerekiyor. Çünkü, ilkokul arkadaşlarını bile facebook bataklığı içerisinde bulduklarında sevinç çığlıkları atan "sibernetik devrimciler", güdülen sürüdeki klonlanmış koyunları andırıyorlar.

Bize göre, yapıtlarından yararlandığımız Coşkun Büktel, facebook bataklığı içerisinde bulunmak yerine, ait olduğu yere, yeni yapıtlar üretilen evrene göç etmesi gerekiyor.

Bize göre, facebook bataklığı ile "diğer siteler" aynı kumaştan kesilmiş olsalar bile, aynı giysi olarak kullanılan ögeler değildir. facebook bataklığı içerisindeki sivrisinekler, elimize almış olduğumuz Shelltox ile temizlenemez.

Bize göre, zâten sanal sivrisinek üretim çiftliği olarak oluşturulup, bu amaçla çalışan facebook bataklığı içerisinde kalmak, zamanla bulaşıcı hastalık taşıyan sivrisinek hâline dönüşmemize neden olabilir.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Coşkun Büktel, facebook'ta Coşkun Büktel'i nasıl ve niçin engellemek zorunda kaldı? 3 Kasım 2011

(...)

"COŞKUN BÜKTEL: Sıfır sansür ilkesini özellikle facebook'ta sürdürmek çok zor. Sapıklar sayfanıza takma isimlerle musallat olup mesajlarınızı saptırmaya, sulandırmaya, laf salatasına boğmaya ve daha bir sürü başka melanet uygulamaya (veya sırf sizi kendilerini muhatap almaya zorlamaya) mutlaka kalkışıyorlar. Ama 'sıfır sansür'den beni vazgeçirmeyi asla başaramadılar/başaramayacaklar. Sapıkları bile sansür etmem. Yorumları silinirse, bilin ki, pek çok kez olduğu gibi, kendileri silmiştir. 24 Ekim, 12:54"

02 Kasım 2010, 19:34


Tamamını okumak için, lütfen tıklayınız:

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=150749781636503&id=100000243596367

(Kaynak: www.coskunbuktel.com)