30 Kasım 2011 Çarşamba

Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi de LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro Boğaziçi'ne "yardım ve yataklık" ediyor!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların üzerini "maymungötürengi" ile belirgin hâle biz getirdik. Ayrıca, yazım yanlışlarını "maymungötürengi" ile biz belirtip, doğrularını "çimenrengi" ile biz yazdık


***


Henüz iki eliyle bir sözcüğü doğrultacak olgunluğa erişememiş ve alınlarında LİNÇ ışığını ilk hisseden kişilerden oluşmuş LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi, ilk önce, "yan yana" belirtecinin "yanyana" yazılmayacağını öğrenmeli ki, ondan sonra iki eliyle doğrultacakları sözcüklerle tiyatronun uzun yoluna ilk acemi adımı atabilsinler. Daha dil bilinci bile edinememiş, değil Türkçe, değil Kürtçe, değil İngilizce, ancak Mimesisçe homurdanma aşamasındaki bu dangalaklar, tutmuş bir de "Üniversiteli Tiyatroculara Dönük Oyunculuk Atölyesi" düzenleyeceklermiş. Bu tür dangalak LİNÇÇİ kişilerden oluşmuş LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi'ne güvenmek, ölüden göz istemekten farksızdır.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Üniversiteli Tiyatroculara Dönük Oyunculuk Atölyesi


Geçmişte LİNÇÇİ İATP ve LİNÇÇİ TTB deneyimlerinde aktif rol almış ve hala (hâlâ) iletişim, dayanışma ve ortak etkinlikler düzenleme bağlamında yanyana (yan yana) durdurmayı (durmayı) sürdüren bir grup üniversite tiyatrosu, LİNÇÇİ Tiyatro Boğaziçi'nin yürütücülüğünde 3-4 Aralık tarihlerinde bir oyunculuk atölyesi düzenleyecek. Stanislavski’nin “Fiziksel Aksiyonlar Yöntemi” ile Brecht’in “Gestus Kuramı”nı, Sezuan’ın İyi İnsanı oyun metninden pasajlar eşliğinde sahne üzerinde birlikte tartışma amacını taşıyan bu atölyenin ilk günü genel izleyiciye açık olacak. İkinci gün ise sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleştirilecek. İTÜ Taşkışla 127 nolu anfide gerçekleştirilecek atölye’nin programı şöyle:

3 Aralık Cumartesi 15.00-18.00

Sunumlar:
Bertolt Brecht: Hayatı, Eserleri ve Temel Kavramlar / LİNÇÇİ Duygu Dalyanoğlu ve LİNÇÇİ Müge Uyar
Sezuan’ın İyi İnsanı Üzerine / Volkan Mantu
Fiziksel Aksiyonlar ve Gestuslar / LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz ve LİNÇÇİ Fırat Güllü

4 Aralık Pazar 10.00-18.00

Atölye: Fiziksel Aksiyonlar ve Gestuslar
Yürütücüler: LİNÇÇİ Cüneyt Yalaz ve LİNÇÇİ Fırat Güllü

İletişim için: LİNÇÇİ Bilal Akar akar.asa@gmail.com

(Kaynak: Mimesis)