9 Ekim 2011 Pazar

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu ve Kültür Bakanlığı çanağı yalayıcısı Nihat Haluk Bilginer'in saçmalıklarını okuyor

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Oyun Atölyesi'nin sahibi ve LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın patronu Nihat Haluk Bilginer diyor ki:

"Herkesin DT'nin yanında olma gibi bir derdi var. O kurum neyse? Yarın kapanacak, ben biliyorum. Kimse kapatmazsa ben kapatacağım. Çünkü çok uzun zamandır ölmüş zaten. Hayatı gereksiz uzatılmış. Makinede şu an. Makinenin düğmesini kapatacağız, bitecek."

(Kaynak: Milliyet Sanat, Ekim 2011)


***


Türkiye tiyatrosuna bir gram, bir milim, zerre kadar bile hiçbir yararı olmamasına karşın, bu sanat üzerine ukalâlık yapmayı sürdürme alışkanlığı içerisindeki LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer, Devlet Tiyatroları'nın gerisinde değil, çok çok gerisinde bir tiyatro eylemine tutsak olmasına karşın, iki reklâm arasına dolgu maddesi olarak imal edilmiş televizyon dizilerinden aldığı korkunç paraların verdiği şımarıklıkla, yumuyor gözünü açıyor ağzını!

LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer, kendisine karşı çok ciddi bir muhalefet yapılmadığını görmenin verdiği şımarıklıkla, Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın iki yıl hapsini isteyebilecek kadar ileri gitmenin yanı sıra, avukatı Süleyman Anıl'ın ağzını kiralayarak, Hilmi Bulunmaz'a; "Seni şubeye çektiririm!" sözünü bile sakınmadan edebiliyor.

Alınlarından dökülen terle sahneleri ıslatan Devlet Tiyatroları emekçilerine karşı pervasızca konuşmayı meslek hâline getiren LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'in yukarıda ettiği sözlere ve bu sözlerin sarf edilmesi için çanak sorulan soran Milliyet Sanat Dergisi "sorgucusu" Asu Maro'ya karşı sert eleştirilerimizi zamanla yavaş yavaş gündeme getireceğiz.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz