30 Ekim 2011 Pazar

Orospu çocuğu Burak Caney'in LİNÇ KAMPANYASI'ndan sonra başlatılan LİNÇ KAMPANYASI'ndan da alnının akıyla çıkan Hilmi Bulunmaz, dimdik ayakta duruyor!

SANIKTAN SAVUNMASI VE DELİLLERİ SORULDU:

Hakkımdaki şikayetçiye hakaret iddiasını kabul etmiyorum. Benim böyle bir kastım olmamıştır. İddianameye konu edilen adresi belirtilen internet sitesinde bazı yazılar yayınladığım doğrudur. Kendi yayınladığım yazılara itiraz etmiyorum. Ancak, bu olayda bazı delillerin karartılması ve olayın saptırılması söz konusudur. Çünkü, orijinal hâli 2 sayfalık internet çıktısından ibaret olan yazı tek sayfa haline getirilerek bazı ifadelerde eksiklik oluşturulmuş ve ben de, asıl orijinal 2 sayfalık internet sayfasını savcılık aşamasında sunmuştum. İddianameye konu olan soru ve altında şıkları bulunan bölüm bakımından da belirttiğim toplam 2 sayfalık çıktının sunulmaması nedeniyle cevap şıkkında yanılgı oluşturulmuştur. Orijinal haline bakıldığında cevabın Tuncer Cücenoğlu oyunundan bir replik olduğu belirtilmiştir. İddianamede ismi yanlışlıkla Alper Cücenoğlu olarak geçmiştir. Şikayetçiye hakaret etmem için şahsi nedenim yoktur. Belki aramızda siyasal ve tiyatroyla ilgili sorunlar olduğu söylenebilir. Ben, ayrıca ayrıntılı beyanlarımı 3 sayfadan oluşan dilekçemi ve yine savunmama dayanak yaptığım bazı başka mahkemelerde görülmekte olan bu davayla bağlantılı duruşma tutanaklarını bilirkişi raporlarını ve diğer belgeleri sunuyorum. Sanığın sunduğu 3 sayfadan oluşan yardımcı dilekçe başlıklı dilekçe ve ekinde 7 poşet dosya halinde sunulan belgeler alındı, dosyasını konuldu.

Doğum ve adli sicil kaydı okundu, soruldu; doğrudur, bana aittir, dedi.

Hazırlık ifadesi okundu, soruldu; doğrudur, aynen tekrar ederim, dedi.

Dosyadaki bilgi ve tüm belgeler okundu. Sanıktan soruldu; Aleyhime olan beyanları kabul etmiyorum, dedi.

Sanığa hakkında TCK'nın 43/1 maddesinin uygulanmasının ihtimaline göre CMK'nın 226 uygulanmasının söz konusu olduğundan sanığa ek savunma hakkı verildi. Sanık ek savunma ve müdafii talebim yoktur. Önceki savunmalarımı tekrar ederim, dedi.

Sanığa suçunun sabit görülmesi halinde uygulanması ihtimaline göre maddenin hüküm ve sonuçları açıklanarak CMK 231. Maddesinin uygulanmasını kabul edip etmediğini soruldu;

Lehime olduğunu anladığım CMK 231. Maddesinin uygulanmasını suçumun sabit görülmesi halinde kabul ediyorum, dedi.

***

DURUŞMA TUTANAĞI'nın tamamını okumak için, lütfen, tıklayınız:

Ancak acemi avukatı Burhan Gün'e güvenerek 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne gelebilen LİNÇÇİ Mustafa Demirkanlı, avukatsız Hilmi Bulunmaz karşısında döküldü!