31 Ekim 2011 Pazartesi

BİRGün yazarı Onur Caymaz'ın gönderdiği e-postayı yayınlıyoruz!

Van'daki depreme sevinenler kimlerdi?

http://bit.ly/uzQ6Zo

Şoför “Kürt’e benzemiyorsun, sana bir şey söyleyeceğim abi,” diye lafa girişti. Dur bakalım! Bilirsiniz, kimi adam acının suskunluğundan nasip almadığı için yorum yapmalıdır: “Allah azmayan kuluna bela vermiyor abi!” Bir an donmuşum. Nasıl da yukarıdan anlatıyor. Milli hassasiyetleri kabarmış, azan kullar-azmayan kullar ayrımını aşmış, cezalandırmaya geçmiş! Tonlarca betonun altından zar zor kurtulan bebek ne kadar azmış olabilir?

Anlıyorum ki acılar uzak ona, kardeşlik yanından geçmemiş... Kadıköy Belediyesi’ne yardım paketi için ek koli sağlayanların, sokakta kâğıt toplayan çocuklar olduğunu bilse hicap duymaz. Çocukken öğrendiği orada bir köy var uzakta şarkısındaki köy, onun köyü olmadıkça umurunda olmaz. Oysa ki bebek katili dediği adamdan daha ‘bölücü’ olduğunun farkında değildir.

Siz de onun gibilerle karşılaşmıyor musunuz, bu deprem hepsini ortaya döktü:

Her şeyden biraz bilen, her konu hakkında ortalamanın görüşüne sahip, Sünni, beyaz ve Türk... Tarih bilgisi lisede derse giren albaydan duyduğu kadardır. Hep doğruyu bilir; yanılabileceği vehmine kapılmaz. Gerçek bilginin sürekli şüphe doğuracağından bihaber... Genelleme, ayrımcılık diyeceksiniz. Benimki ayrımcılıksa Müge Anlı’nın söyledikleri neydi?