28 Ekim 2011 Cuma

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın acemi avukatı Burhan Gün, sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı neyle suçlayacağını asla bilmiyor!

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Mustafa Demirkanlı, Hilmi Bulunmaz'ı yargılatıyor!


Acemi avukat ve "kuklacı" Burhan Gün, 1 Nisan 1981 yılında dünyaya gelip, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirmesine karşın, 5 Aralık 1951 tarihinde kabul edilmiş 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun içeriğini ya bilmiyor yada bu yasanın sadece adını duymuş olmasına karşın, bu yasanın içeriğini hiç, ama hiç merak etmemiş.

Acemi avukat ve "kuklacı" Burhan Gün, 5846 Sayılı Yasa'nın sadece "amaç" bölümünü okumuş dahi olsa, yani "fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri" söz öbeğini belleğine iyice yerleştirmiş bile olsa, bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek denli estetik bilinçten yoksun LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'yı değil duruşmalarda savunmak, onunla aynı masada oturup bir bardak çay bile içmeye çekinir!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


BURHAN GÜN


1 Nisan 1981 yılında Batman’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Antalya’da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2005 yılında mezun oldu.

Marmara Üniversitesi GSF Sinema Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisidir. (Burada “Sinemada Yapıt Hakları” dersi vermektedir.)

Eminönü Halk Eğitim Merkezin ve İstanbul Üniversitesin Öğrenci Kültür Merkezi’nde Tiyatro ve Diksiyon Öğretmenliği yapmaktadır.

Çizgi Tiyatro İstanbul’un yanısıra İstanbul Barosu Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmenliği’ni yapmaktadır.

BSB Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği üyesidir.

Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği Genel Sekreteridir.

20 Yıldan bu yana aralıksız olarak tiyatro sanatının içinde yazar, hukukçu, yönetmen ve oyuncu olarak çalışmaktadır.

10 yıldır da sinema sanatının içinde yazar, yönetmen, oyuncu ve hukukçu olarak yer almaktadır.

55 tane tiyatro oyunu sahneledi.

30 tane tiyatro oyununda oynadı

Dört tane kısa film çekti.

14 tane tiyatro oyunu ve 10 tane kısa film yazdı.

Yazmakta olduğu uzun metraj sinema filmi senaryoları ve tiyatro oyunları vardır.

Çektiği kısa filmler : Çocuksu (2006), Nefes (2007), Kağıt Gemi (2010), Sahteci (2010) (T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Desteğiyle)

İletişim: 0 536 213 14 89, gunburhan@gmail.com

(Kaynak: Çizgi Kukla)


***


A -AMAÇ:

Madde 1 - (Değişik madde: 03/03/2001 - 4630/1. md.)

Bu Kanunun amacı, fikir ve sanat eserlerini meydana getiren eser sahipleri ile bu eserleri icra eden veya yorumlayan icracı sanatçıların, seslerin ilk tespitini yapan fonogram yapımcıları ile filmlerin ilk tespitini gerçekleştiren yapımcıların ve radyo-televizyon kuruluşlarının ürünleri üzerindeki manevi ve mali haklarını belirlemek, korumak, bu ürünlerden yararlanma şartlarını düzenlemek, öngörülen esas ve usullere aykırı yararlanma halinde yaptırımları tespit etmektir.

(Kaynak: 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu)


***


Burada açıkça eser niteliğinde müvekkilim MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI'ya ait olan bir yazı yazılı izin alınmadan HİLMİ BULUNMAZ'ın sitesinde yayınlanmıştır. Yine Müvekkilime ait yazı sadece yayınlanmakla kalmamış, yazı üzerinde bizzat HİLMİ BULUNMAZ tarafından kahverengi olarak değişiklikler yapılarak eser sahibinin manevi hakkı ihlal edilmiştir. Dolayısıyla HİLMİ BULUNMAZ bu eylemiyle 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na Muhalefet suçunu işlemiştir. Bu nedenle Müvekkilim MUSTAFA ŞÜKRÜ DEMİRKANLI, HİLMİ BULUNMAZ'dan şikayetçidir. Uzlaşma talebi de yoktur.

(Kaynak: Mustafa Şükrü Demirkanlı vekili Av. Burhan Gün'ün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği 1 Ekim 2010 tarihli şikâyet dilekçesi)


***


Şikayetçi vekili her ne kadar 5846 sayılı yasanın ihlal edildiğini ileri sürmüş ise de dosya incelendiğinde bunların hakaret suçunun bir unsuru olarak görülmesi gerektiği anlaşılmış, bu nedenle sadece hakaret suçundan kamu davası açılması gerektiği anlaşılmıştır.

(Kaynak: T.C. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu İddianamesi)