2 Ekim 2011 Pazar

Küçük burjuvalar, küçük adımlarla küçük bir yürüyüş yapıyorlar!

Emekçi halkın sınıfsal çıkarları için değil, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için tiyatral etkinliklerde bulunan küçük burjuvalar, işçi sınıfının, sınıf atlama özlemine, televizyonlardan arta kalan alanlarda tahkimat yapmaya çalışıyorlar.

Burjuvazinin egemenliğinde açılmış küçük yarıkların onarılması göreviyle karşı karşıya olan küçük burjuva tiyatro esnafı, örnekse Haluk Bilginer gibi orta burjuvaziye mensup ağabeylerinin yarım bıraktığı işleri tamamlamakla yükümlüler.

Sosyalist ideolojinin önündeki en büyük engellerden biri olan ikincil ve öteki konulara sıkı sıkıya sarılan küçük burjuva tiyatro esnafı, kentleri işgâl eden ticaret burjuvazisinin temsilcisi belediye başkanlarının emrindeki "kaldırım mühendisleri" ile anlaşarak, İstiklâl Caddesi'nin yürüyerek aşınmayacağını, bir kez daha kanıtlama peşindeler!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Alternatif Tiyatro Mekanları Sezonu Karnavalla Açıyor


Mimesis Haber – Beyoğlu Terminal, İkinci Kat, Kumbaracı50, Maya Sahnesi, Mekan Artı ve Şermola Performans’ta oluşan Alternatif Tiyatro Mekanları Ortak Girişimi, 2011-2012 sezonuna bir karnaval yürüyüşüyle merhaba diyor. 15 Ekim Cumartesi günü, saat 14:00’de Taksim Meydanında başlayacak karnaval yürüyüşü, İstiklal Caddesi boyunca sürecek bir yürüyüşle devam edecek. Cadde üzerindeki çeşitli noktalarda çeşitli performansların sergileneceği kostümlü yürüyüşe oyunlarını bu mekanlarda sergileyen tiyatro ve dans grupları, tiyatro dostları katılacak. Yürüyüş, Tünel Meydanındaki gösteriyle son bulacak.

(Kaynak: Mimesis)