28 Ekim 2011 Cuma

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için LİNÇ KAMPANYASI düzenleyenlere destek veren LİNÇÇİ Tuncay Özinel, şimdi Atatürkçülük satıyor!

Türkiye tiyatrosu, kendisine "Batılı" anlamda bir rota çizdiği andan başlayarak, halka yukarıdan bakan, halkı eğitilecek bir unsur olarak gören bir ruh durumuna teslim oldu.

Sınıflar oluşumunun ve buna bağlı olarak sınıfsal ilişkilerin Batılı olmadığı Türkiye, hemen her alanda olduğu gibi, tiyatro alanında da, Batılı bir zihniyete teslim olmanın acısını yaşarken, gerçek anlamda sınıfta kalmaya devam ediyor hâlâ.

Tanzimat'la birlikte, kültürel yüzünü olduğu gibi Batı'ya dönen Türkiye, kendi coğrafyasında oluşup gelişen geleneksel tiyatro sanatına hızla, hem de şimşek hızıyla yabancılaşarak, başta dünya tiyatro sahnelerini kirleten sahte duygular mimarı William Shakespeare olmak üzere, saraya hizmet eden tiyatro esnafının izdüşümleriyle beslenen bir aranjman tiyatrosu vücuda getirdi.

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için iktidara gelen Batıcı güçler, Shakespeare'le yatıp Moliere'le kalktıkça, Türkiye tiyatrosu, tabii ki, alnında ışığı ilk hisseden Kemalist tiyatro esnafı tarafından yönlendirilmeye başlandı. Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için tiyatro esnaflığı yapanlar, doğaları gereği, bir LİNÇ KAMPANYASI düzenlemeyi uygun görmüşlerdir. LİNÇÇİ Tuncay Özinel de, bu kampanyaya imza vermiş bir tiyatro esnafıdır. İşte bu tiyatro esnafı, tabii ki, Kemalizm'i toptan alıp, perakende satma eğilimindeki biri olduğundan, "UYAN UYAN GAZİ KEMAL" ninnisiyle tiyatro izleyicilerini uyutmayı sürdürmektedir.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


"Uyan Uyan Gazi Kemal"

Tuncay Özinel Tiyatrosu "Uyan Uyan Gazi Kemal" oyunu ile 28 Ekim Cuma Günü Saat 21.00'de İzmir İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde.
2 Kasım Çarşamba günü saat 21.00'de Ankara CHP Genel Merkez binası gösteri salonunda.
Haber Giriş Tarihi: 27 Ekim 2011