20 Ekim 2011 Perşembe

Gerze’nin Katili Efes Pilsen-Anadolu Grubu’na Protesto !

Gerze’nin Katili Efes Pilsen-Anadolu Grubu’na Protesto !

Sinop’ta Termik Santrale Karşı Çıkan Köylülere Şiddet Uygulatan, Gençleri Tutuklatarak Cezaevlerine Hapseden Efes Pilsen-Anadolu Grubu’na Protesto !

Karadeniz’in değerli sahil kenti Sinop’ta bulunan Gerze ilçesinde halk, yıllardır bölgeye kurulmaya çalışılan zehir fabrikası Termik Santral’e karşı topyekün direniyor. Gerze’de halkın tamamı, Anadolu Grubu-Efes Pilsen’in kurmak istediği zehirli kömür santraline karşı eylemleriyle, Anadolu Grubu ürünleri Efes Pilsen, Coca Cola gibi markaları boykotlarıyla ve köylerinde şirkete karşı doğrudan direniş yoluyla projeye karşı olduklarını gösteriyor.

5 Eylül günü 7′den 70′e her yaş ve görüşten gelen ve termik santrale karşı birlik olan Gerze halkı, Efes Pilsen-Anadolu Grubu’nun üzerlerine sürdüğü binlerce polis ve jandarma tarafından ağır şiddetine uğradı. Köylüler tarlalarında gaz bombalarıyla boğuldu, sokaklarında darp edildi!

Her zaman ezilenlerin sesi olan Blues müziğini kullanarak, sahte bir “sanat” sunan Efes Pilsen, anne babalarımız, çocuklarımız ve dedelerimiz dahil tüm Gerze halkının şiddet görmesinin tek nedeni olan şirkettir! 21 yaşında Gerzeli bir genç olan ve yalnızca zehir santraline karşı çıktığı için darp edilerek tutuklanan 21 yaşındaki Gerzeli dostumuz Volkan Özcan’ın bir buçuk aydır cezaevinde tutuklu bulunmasının da baş sponsoru, Efes Pilsen’dir!

Anadolu Grubu-Efes Pilsen Türkiye’de birçok şehirde Blues konserlerine sponsor olarak, bugüne kadar dünya çapında her zaman ezilenlerin müziği olarak sanat dünyasında yer bulan Blues müziğinin içini boşaltmak ile birlikte, köylülere karşı düşmanlığını ve doğa katliamını yok saydırmaya, unutturmaya çalışıyor.

Bizler köylerimizdeki direnişin yanı sıra, medya yok saymaya çalışsa da, büyük şehirlerde yine Anadolu Grubu’nun distribütörü olduğu McDonalds restoranları önündeki oturma eylemlerimizde ve Efes Pilsen ürünlerine karşı boykot kampanyalarımızdaki gibi sesimizi her yoldan duyurmaya devam edeceğiz!

Bizler yaşamı savunanlar olarak 22 Ekim 2011 Cumartesi günü Efes Pilsen Blues Festivalinde, Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi Sarayı önünden, Gerze’nin katili olan Anadolu Grubuna bir kez daha sesleneceğiz !

Her yer Gerze, her yer direniş !

Hopa’dan, Solaklı’ya
Tortum’dan Gerze’ye direnenler kazanacak !

Havasına, kültürüne, toprağına, suyuna kısacası yaşamına sahip çıkan herkese çağrımızdır.

Tarih: 22 Ekim 2011
Saat:18.30
Buluşma Yeri: TRT Radyosu Önü /Harbiye

Karadeniz İsyandadır Platformu

Her türlü katı ve öneriniz için;

https://www.facebook.com/event.php?eid=279682742062115
http://www.karadenizisyandadir.org/
https://www.facebook.com/karadenizisyandadir
karadenizisyandadir@gmail.com