6 Ekim 2011 Perşembe

12 Mart Faşizmi Kültür Bakanı Talât Sait Halman'a "Emek Ödülü" veren TAKSAV'ın düzenlediği Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali başvuruları sona erdi

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatlarını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adlarını "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!


***


16. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’ne Katılım Başvuruları 19 Eylül 2011 Tarihinde Sona Erdi.


126 Tiyatro 131 etkinlik ile festivale katılım başvurusunda bulundu.

TAKSAV- Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf tarafından “Yaşanılır bir dünya için sanat” temasıyla 1996 yılında yola çıkan Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nin 16.sı 18-28 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Tiyatro sanatını tanıtmak, sevdirmek, alternatif tiyatro anlayışlarını tanıtmak, özel ve amatör tiyatro topluluklarını desteklemek ve motive etmek, farklı ulusların tiyatro anlayışlarını ve tiyatro sanatı üzerindeki deneyimlerini topluma ve tiyatro sanatçılarına, yapımcılarına aktarmak, toplumla tiyatro sanatı arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla düzenlenen festival başvuruları 19 Eylül 2011 tarihinde sona ermiştir.Festivale; 126 ulusal ve uluslararası tiyatro topluluğu 131 etkinlik ile başvuruda bulundu. Başvuru dağılımı; 25 Yurtdışı, 69 Özel ve Amatör, 13 Üniversite, 10 Belediye,11 Çocuk ve 3 Atölye-Seminer-Söyleşi başvurusu olmuştur.

Festivale başvuran uluslar arası tiyatro toplulukları; Fransa, İtalya, Rusya, Almanya, Bulgaristan, Kazakistan, Gine Cumhuriyeti, Gürcistan, Azerbaycan ve İran.

Ulusal tiyatro toplulukları ise; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Balıkesir, Mersin, Trabzon, Giresun, Muğla, Batman, Kocaeli, Yalova, Sivas, Kayseri, Manisa, Adana, Eskişehir, Bartın ve Çorum.

Aralarında LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu (LİNÇÇİ Genco Erkal), Bizim Studyo - Tiyatro Kedi (Haldun Dormen), LİNÇÇİ Oyun Atölyesi (Haluk Bilginer), Semaver Kumpanya (Işıl Kasapoğlu), İstanbul Halk Tiyatrosu (Cem Davran) ve Tiyatro Kare (Nedim Saban) gibi özel tiyatrolar da yeni oyunlarıyla Ankara seyircisiyle buluşacağa benziyor.

Üniversite topluklarından; Bilkent, Ankara, Gazi, LİNÇÇİ Boğaziçi, Galatasaray, Marmara, Mimar Sinan, Sabancı, Eskişehir Osmangazi, Çukurova, Batman ve Uludağ Üniversitelerinden başvurular yapıldı.

Başvuru yapan tiyatro grupları arasından hangilerinin festivale katılacağı, Festival Komitesi tarafından değerlendirilecek ve Danışma Kurulunun görüşü alındıktan sonra 3 Ekim 2011 tarihinde kamuoyuna açıklanacaktır.

Tüm tiyatro ve sanat dünyasına, gösterdikleri ilgiden dolayı; Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf, Festival Komitesi, Festival Danışma Kurulu ve Festivali destekleyen kurumlar adına teşekkür ederiz.

Yener Aksu
Festival Yönetmeni

Ayrıntılar için: www.taksav.org


......................................................Haber Giriş Tarihi: 04 Ekim 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)