13 Eylül 2011 Salı

Coşkun Büktel'le Hilmi Bulunmaz'ın ifade olanaklarını imhâ etmek isteyen LİNÇÇİ Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu'nun sağı-solu hiç belli olmuyor!

Yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için bir LİNÇ KAMPANYASI düzenleyebilecek kadar gözü dönmüş bir topluluk olan LİNÇÇİ Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, alnındaki LİNÇ lekesine bakmadan, boyundan büyük işlere bulaşmanın sıkıntısını yaşıyor.

Birincil toplumsal çelişkilere değil, ikincil çelişkilere saplanıp kalan ve müzikalite bağlamında da hiçbir yenilik getirmeyen LİNÇÇİ Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu Kardeş Türküler, her ne denli adında "kardeş" sözcüğünü taşımış olsa da, emekçilerin ideolojik kardeşliği yerine, ikincil çelişkileri birincil çelişkiymiş gibi pazarlamanın kardeşliğini yapıyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Aynur Doğan son anda vazgeçti: Katılamayacağım...


Aynur Doğan, Kürtçe şarkı söylediği için protesto edildiği geceden sonraki ilk Açıkhava konserine yarın gece çıkacaktı ama 'sağlık sorunları nedeniyle' katılamayacağı açıklandı

Kardeş Türküler'in yarın akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği "Yeni Bir Gün" adlı konserinin konuk sanatçılarından Aynur Doğan'ın konsere çıkamayacağı açıklandı. Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) Kardeş Türküler tarafından yapılan yazılı açıklamada "Aynur Doğan sağlık sorunları nedeniyle konsere üzülerek katılamayacağını bildirdi" denildi.

Açıklama şöyle:

Bir süre önce talihsiz bir şekilde Açıkhava sahnesinde ırkçı protestoların hedefi olan Aynur Doğan ise konserin bir diğer konuğu olarak planlandı. Aynur’la birlikte seyirci karşısına çıkmak son günlerde yaşanan çatışma ortamına ve farklı kimliklerin ifadesine dair önyargılı bakış açısına dair de bir duruşu içeriyordu. Ancak Aynur Doğan sağlık sorunları gerekçesiyle 14 Eylül Çarşamba akşamı Açıkhava sahnesinde yapılacak konsere üzülerek katılamayacağını bildirdi.

(Kaynak: Milliyet)