29 Eylül 2011 Perşembe

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru LİNÇÇİ Mimesis, doğası gereği, kapitalist kuruluşların tiyatral etkinliklerini eleştirisiz yayınlamaya devam ediyor hâlâ!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haber metninde adı geçen LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşların adları daha net anlaşılsın diye, üzerini "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!


***


Hayatın her alanında olduğu gibi, tiyatro alanında da sınıfsal davranış biçimleri var.

Toplumsal yaşamın örgütlenmesi için yayıncılık da yapan burjuvazi, nasıl ki, ulusal düzeyde televizyon, gazete, dergi yayınlama gereksinimi duyuyorsa, tiyatro alanını, emekçi kitlelerin iktidar özlemine terk etmemek için, dergi ve Internet yayıncılığı da yapıyor.

Hayatı, kapitalizmin emrine amade etmek için yayınlanan tiyatro dergilerinin hangileri olduğunu öğrenmek isteyenler, Google'a "LİNÇÇİ tiyatro dergileri" sözünü yazabilirler. Vahşi kapitalist tiyatro esnafının önündeki ciddi birer engel olarak gördükleri yazar Coşkun Büktel'le Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın sanatsal ifade olanaklarını imhâ etmek için bir de LİNÇ KAMPANYASI düzenlemek zorunda kalan kapitalizmin emrindeki LİNÇÇİ tiyatro dergileri şunlardır:

Kavuklu Dergisi (iflâs etti), Mimesis Dergisi, SAHNE Dergisi, TEB Oyun Dergisi, Tiyatro... Tiyatro... Dergisi...

Kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için büyük bir çaba harcayarak yayın yapan LİNÇÇİ Internet sitelerinin adlarını öğrenmek isteyenler de, yine Google'a "LİNÇÇİ tiyatro siteleri" yazdıklarında şu sitelerle karşı karşıya geleceklerdir:

iatp-g (iflâs etti), mimesis-dergi.org (genellikle kopyala-yapıştır yöntemiyle çalışıyor), temiztiyatro.net (iflâs etti), tiyatrodergisi.com.tr (bir iki ufak çiziktirme dışında kopyala-yapıştır yöntemiyle yayıncılık yapıyor), tiyatrodunyasi.com (neredeyse hiçbir özgün yazı yayınlayamayacak durumda), (sonradan) tiyatrohaber.net (yayını dondu), tiyatrom.com (iflâs etti), tiyatronline.com (yayını dondu)

Biz, bütün yazılarımızı, emekçilerin iktidar özlemine yönelik olarak kurgulayıp, sosyalizm süzgecinden geçirerek yayınlıyoruz. Bunu yapabilmek için, öncelikle, işçi sınıfının iktidara yürüme kararıyla oluşturduğu bilincin ayrımında olmak gerekir. Bunun yanı sıra, günlük yaşantısını işçi sınıfının bireylerinin hizmetine sunabilme özverisi gösteren bireylerin iradesine sahip olmak gerekir.

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesi, işçi sınıfının tiyatral bilincinin oluşumuna değil, burjuva sömürüsünün süreklilik istencine destek verdiği için, tabii ki, doğası gereği, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesine yardım ve yataklık etmeye devam ediyor hâlâ!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Kapılarını Açıyor


Koç Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren, öğrenci gösterilerinden birçok ünlü sanatçı ve gurubun etkinliklerine ev sahipliği yapan Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi (SGKM), Güz Sezonu’nu Ekim ayındaki yoğun programıyla açıyor.

2008 yılında açılan, 364 kişi kapasiteli oditoryum, 5 Ekim 2011, Çarşamba günü itibariyle birbirinden değerli sanatçı ve gurupları sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Açılış Ayşe Tütüncü & Sıla Gerbağa Duo ile

Koç Üniversitesi Sevgi Gönül Kültür Merkezi Güz Dönemi’nin açılışında Ayşe Tütüncü (piyano) ve Sıla Gerbağa (Bas Flüt) sahne alıyor. Bas flüt eşliğinde performans gerçekleştirecek olan Tütüncü, 1995′ten bu yana sürdürdüğü “Piyano Perküsyon” projesinde doğaçlamaya açık serbest bölümleri olan besteler, uyarlamalar, çeşitlemeler yapıyor. Ayşe Tütüncü & Sıla Gerbağa Duo, 5 Ekim 2011, Çarşamba günü ücretsiz olarak izlenebilecek.

LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu'ndan ‘Nereye Gidiyoruz’

Güz Dönemi’nde sahne alacak bir diğer etkinlik ise, 11 Ekim 2011, Salı günü sahnelenecek LİNÇÇİ Dostlar Tiyatrosu, Aziz Nesin’in “Nereye Gidiyoruz” Oyunu olacak. Türk mizahının usta yazarı Aziz Nesin’in öykü, şiir, masal ve taşlamalarından oluşan, LİNÇÇİ Genco Erkal'ın sahneye uyarladığı ve tek başına oynadığı bu çağdaş meddah gösterisinde bugünlerde herkesin birbirine sorduğu “Nereye gidiyoruz” sorusuna yanıt aranıyor. Gösterinin biletleri 10 Ekim 2011 tarihinden itibaren Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde satışa sunulacak.

LİNÇÇİ Talimhane Tiyatrosu insan kaçakçılığına dem vuruyor

Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nin Güz Dönemi’ndeki bir diğer tiyatro gösterisi ise, LİNÇÇİ Talimhane Tiyatrosu Oyuncularının 25 Ekim 2011, Salı günü sergileyeceği “Önce Bir Boşluk Oldu Kal Gidince, Ama Şimdi İyi…” adlı Oyun. İnsan tacirlerinin eline düşüp pasaportları ellerinden alınıp, evlerde kilitli tutulan yüzlerce kadından biri olan Dijana’nın hikayesini konu eden Oyun, zaman zaman dayanılması güç bir gerçeklik ve ironi ile anlatılıyor. LİNÇÇİ Talimhane Tiyatrosu Oyuncularının sergileyecekleri Oyunun biletleri, 24 Ekim 2011 tarihinden itibaren Sevgi Gönül Kültür Merkezi’nde satışa sunulacak.


(Kaynak: Mimesis)