5 Eylül 2011 Pazartesi

LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından LİNÇÇİ Mimesis'ten aldığımız; kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için açılan tiyatro okulu haberi!

Hiçbir sanat dalının, sanat okullarında öğrenilemeyeceğini çok iyi bildiğimiz gibi, tiyatro sanatının da, tiyatro okullarında öğrenilemeyeceğine adımız gibi eminiz. Tiyatro sanatını, sanattan uzaklaştırmak, sadece tiyatro olarak korumak için oluşturulan tiyatro okullarının yöneticileri, tiyatroyu, bir ticaret konusu olarak görmenin yanı sıra, mezun ettikleri tiyatrocuları da, birer meta esteti olarak piyasaya sürmeyi gayet doğal bir iş gibi algılamamızı istiyorlar. Bunun dışında herhangi bir işlevi bulunmayan tiyatro okulları, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesini sağlama göreviyle donatılmış durumdalar.

Yalapşap bir yürüyüş biçimi geliştirip, iki jest yapmanın ötesine geçmekte zorlanan tiyatrocular, bir iki de "değişik" mimik öğrendiklerinde, kendilerini, hemencecik ekranların bunaltıcı ve halkı uyutucu, hattâ emekçileri uyuşturucu dünyasına boca ediyorlar. Hiçbir ideolojik, sınıfsal ve siyasal bilinç geliştirmeyen, emekçi kitlelerin de, burjuvazinin yararına düşünce geliştirmesi için ömürlerini meta estetiğine yatıran tiyatrocular, sadece devletin sağladığı tiyatro okullarıyla yetinmediklerinden, şimdi de, örnekse Osman Tan Erkır gibi televizyon kuşlarının kafeslerine tünemek zorunda kalıyorlar!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Osman Tan Erkır Tiyatro Okulu Açıyor

‘Artiz Mektebi’ yarışmasının sunucusu Osmantan Erkır; yıllardan beri hayalini kurduğu tiyatro okulunu açmaya hazırlanıyor. Erkır’ın tiyatrosunda usta oyuncu Haldun Dormen’in de ders vereceği iddia ediliyor.

USTALARDAN SÖZ ALDI

Hayalini kurduğu proje için Sinan Çetin’den de yardım alacağını söyleyen Erkır, “Okulu Beşiktaş’ta açmayı planlıyoruz. Birçok usta oyuncudan tiyatromuzda hocalık yapması için söz aldım. Tabii bu isimler süpriz olacak” dedi.

Sabah

(Kaynak: Mimesis)