27 Eylül 2011 Salı

Lemi Bilgin; "Boş geçen salonumuz yok." demesine karşın, zamanında yayınlanmayan LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne reklâm vermeye devam ediyor!

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, âdeta iki jandarma arasında bulunmaktan başka şansı olmayan elleri kelepçeli suçlu gibi, İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Müdürü LİNÇÇİ Osman Wöber'le LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın arasına tünemek zorunda!


Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, tıpkı Türkiye'nin siyasal topoğrafyası gibi garip bir adam! Halkın istemleri doğrultusunda istenç geliştirmesi olanaksız bir konumda konuşlanan Lemi Bilgin, tabii ki, maaşını aldığı devletin dayatması sonucu, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için soluk alıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, tıpkı ilişkide bulunduğu tiyatro esnafının tinsel biçimiyle hareket etmeyi içselleştirdiği için, bir yandan hâkimiyetindeki İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerine sahip çıkıp, bu kulelerde, kendisinin yönetimindeki tiyatroların reklâm afişlerinden başka bir reklâm afişine olanak tanımaması gerekirken, bu reklâm kulelerini ticarî kuruluşların işgâline sunmuş bir ademoğlu...

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, kendisine ait İstanbul Devlet Tiyatrosu reklâm kulelerini tiyatronun çıkarları doğrultusunda kullanabilme yürekliliğini gösterememesine karşın, her ay, reklâm adı altında avuç dolusu parayı (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı) LİNÇÇİ tiyatro dergilerine (SAHNE, Tiyatro... Tiyatro... v.b.) vermeyi uygun görüyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarda at koşturduğu bir süreçte, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı AKP'li Ertuğrul Günay'ı kapak fotoğrafı yapmış LİNÇÇİ Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'ne, babasının malından bir lokma veriyormuş gibi, ta Ankara'dan, oldukça uzaktan fırlatıp atabiliyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, LİNÇÇİ tiyatro dergilerinin, elde ettikleri reklâm mamasını, analarının ak sütü gibi hak etmiş olduklarını sanıyor olmalı ki, benim, halkımın, tüyü bitmemiş yetimin verdiği vergileri, sürekli olarak bu LİNÇÇİ tiyatro dergilerine (SAHNE, Tiyatro... Tiyatro... v.b.) peşkeş çekebiliyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, bizim ölçütlerimize göre, toplumsal bir suç işlediği bu reklâm alaverelerinin görmezden gelerek, iktidarın borazanı konumundaki Zaman Gazetesi'ne üfürme özgürlüğünü korumaya devam ediyor hâlâ...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Devlet Tiyatroları'nın hedefi 2 milyon seyirci


Sezona 12 dünya prömiyeri ile başlayacak olan Devlet Tiyatroları, bu yıl 2 milyon seyirciye ulaşmayı hedefliyor.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Lemi Bilgin, DT'de şu an provası devam eden 30'un üzerinde oyun bulunduğunu, Türkiye'nin her tarafında 12 yerleşik bölgede, 54 sahnede perde açtıklarını söyledi. Bilgin, yıl sonuna kadar oyun sayısını 60'a tamamlayacakları bilgisini verdi. Bu yıl bilet fiyatlarında artış yapmayacaklarını ve turne sayısını artıracaklarını belirten (DT) Genel Müdürü, "Devlet Tiyatrosu'nda Türkiye'de herkes seyirci sorunundan bahseder, ama ben tam aksini söylüyorum. Bizim koltuk problemimiz vardır. Boş geçen salonumuz yok. Yeterli koltuğumuz olmadığı için sayımızı artıramıyoruz. Ancak hedefimiz bu yıl 2 milyon seyirciye ulaşmak." dedi.

AA

(Kaynak: Zaman)