28 Eylül 2011 Çarşamba

Bugün sabah saat 10.00'da İstanbul Adalet Sarayı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu'nda LİNÇÇİ Ömer Kurhan ve Av. Uğur Demirci ile maçımız var!

Biz, Türkiye tiyatrosunu sorgulamaya devam ettikçe, bizim özgürlük alanlarımızı kısıtlamak isteyen tiyatro esnafıyla karşı karşıya geliyoruz. Bizim tiyatral kavgamızdan hoşlanmayanlar, sanatsal ifade olanaklarımızı imhâ etmek için bir LİNÇ KAMPANYASI düzenlediler. 1100 kişilik kişiliksiz kişinin düzenlediği bu LİNÇ KAMPANYASI, bizim verdiğimiz sert mücadele sonucu hüsrana uğrayınca, bu kez de, yenilgilerinin hüznünü yaşayan tiyatro gericileri tarafından sürekli olarak yargı zeminine taşındık. Haksızlıkların yasalarla korunduğu ülkemizde, bizim gibi derin bir kültürel örgüyle savaşım veren kişiler, tabii ki, meşru ve/ya gayrimeşru bütün yöntemler denenerek susturulmak istenecekti ve öyle de yapıldı.

Biz, büyük bir toplumsal savaşım sürecine girdikçe, özellikle Boğaziçi Üniversitesi Gölgesinde Yetişenler, bizleri susturmanın bin bir türlü yöntemine başvurdular. Avukat Uğur Demirci'nin kılavuzluğunda bizi hukuk kıskacına tutsak etmek isteyip, bizden tam tamına 25.000,00 TL talep eden LİNÇÇİ Ömer Faruk Kurhan ve onun parayla tuttuğu avukat Uğur Demirci ile yarın saat 10.00'da İstanbul Adalet Sarayı 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu'nda önemli bir hukuk maçımız var.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz