9 Ağustos 2011 Salı

"Sosyalist olduğunu söyleyen biri, Shakespeare için gerici derse adama"

Ülkemizin entelektüellerinin bütünü, hepsi, tamamı, tümü demesek bile, büyük çoğunluğu, akliyatçı değil; nakliyatçı bir mantıkla, âdeta ilâhiyatçı gibi ahkâm kesmeyi, haddinden fazla, gâyet seviyor. Eğer, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in kankası, İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Müdürü "LİNÇÇİ" Osman Wöber'in hempası, "yalan makinesi" ve "LİNÇÇİ" Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın Toros Öztürk'ten aktardığı aşağıdaki sözler doğruysa, bizim entelektüellik hastalığımızı, sâdece bu örnekle bile hemencecik saptamak olasıdır:

"Sorun sâde dilde değil, Hilmi'nin onu gerici bulmasında. Sosyalist olduğunu söyleyen biri, Shakespeare için 'gerici' derse, adama bir yerleriyle güler Marxistler. Bu 'Tolstoy'a iman ettim' tavrı zaten Marxistliğine yakışmıyor."

Mimar Sinan Üniversitesi Tesisleri'ndeki akşam yemeğinde birlikte olduğumuz Toros Öztürk'ten öğrendim ki, Öztürk, tiyatro kuramımı yasladığım yapıtlardan biri olan Tolstoy'un yazdığı ve Tolstoy'un eşi Sofiya ile birçok yakınının da büyük emeği bulunan "Sanat Nedir?" kitabını okuma zâhmetine bile katlanmamasına, bu kitabın can alıcı "Shakespeare ve Dram Sanatı Üzerine" bölümüne "bir göz" atmaya yanaşmayıp, akliyatçılık yapacağına nakliyatçılıkla Marxizm söylemi tutturarak "tipsiz entelektüeller" gibi dayanak noktama asla aldırmadan facebook bataklığının serin sularında kulaç atıyor...

Ben, facebook bataklığındaki hiçbir yazıyı ciddîye almayıp facebook bataklığının çürütücülüğünü bildiğim için, facebook bataklığındaki yazılar hakkında yorum yapmamaya olağanüstü özen gösteriyorum!

Ancak...

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in kankası, İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Müdürü "LİNÇÇİ" Osman Wöber'in hempası, "yalan makinesi" ve "LİNÇÇİ" Mustafa Şükrü Demirkanlı gücüyle facebook bataklığı dışına taşınan Öztürk sözünü değerlendireceğiz!

Toros Öztürk'ün facebook bataklığından sonra Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in kankası, İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Müdürü LİNÇÇİ Osman Wöber'in hempası, yalan makinesi ve LİNÇÇİ Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın iğrenç ve LİNÇÇİ sitesi tiyatrodergisi.com.tr'ye geçtiği için mutlaka değerlendirilecektir...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz

***

Ayrıca bakınız:

http://www.tiyatrodergisi.com.tr/arsiv/detay.php?hng=2902