31 Ağustos 2011 Çarşamba

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, sözcüğün tam anlamıyla bir halklar mozaiği olan küçücük ve hüzünlü ülke Makedonya'dan dönüp, tekrar yazmaya başladı!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Ohri Gölü'nün Makedonya bölümünde yeni bir yolculuğa hazırlanrken... (Fotoğraf: Fikriye Bulunmaz)


Ertelenen gezi tasarılarıyla boğuşmaktan yorulduğum için, birkaç yıldır, arka arkaya "keyif gezileri" yapmaya başladım. Bu yılki Almanya, Fransa, Gürcüstan, İsviçre, İtalya gezilerime Makedonya gezimi de dahil ederek, "tasarılarını tasarı olmaktan çıkaran adam" konumuna ulaşmanın tatlı huzurunu yaşıyorum.

Türkiye tiyatrosunun entelektüel ve estetik düzeysizliğini bir milim olsun aşağı itip, bu tiyatronun düzeyini bir gram olsun artırmayı sağlamanın haklı mücadelesi içerisinde olduğumdan, gezi yazılarımı ya kaleme alamıyor yada kaleme aldıklarımı yeteri denli beğenmediğim için, onları yayınlamayı pek düşünmüyorum. Her ne denli, gezi yazılarımın düzeylerini beğenmemekten kaynaklanan nedenlerle onları yayınlamayı, (hiç olmazsa şimdilik) düşünmesem de, tadımlık düzeyinde bazı değinilerde bulunmayı da asla ihmâl etmiyorum. Özellikle, geçen ay Gürcüstan'a yaptığım gezimi, tadımlık düzeyinde de olsa, zaman zaman okurlarıma sunmam nedeniyle almış olduğum bazı "beğeni belirtileri", beni, Makedonya gezim hakkında da yazı yazmaya yönlendirecek düzeyde yüreklendirdi.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten bindiğimiz uçaktan İstanbul'a iner inmez kendimizi Altınoluk'a atmak için yola çıktığımızdan, şimdilik kaydıyla uzun yazılar yazmaya pek niyetim olmamakla birlikte, "fırsat bulursam", başta tiyatro yazıları olmak üzere, tekrar yazı yazmaya başlayacağım.

Şimdilik merhaba...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz