31 Ağustos 2011 Çarşamba

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bu yılki Makedonya gezisi sırasında, "Üsküp Çocuk Tiyatro Merkezi"ni ziyaret etmeyi asla ve kesinlikle ihmâl etmedi!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan "Çocuk Tiyatro Merkezi"nin önünde... (Fotoğraf: Fikriye Bulunmaz)


Her ne kadar, Amerika Birleşik Devletleri Emperyalizmi ile Avrupa Birliği Emperyalizmi'nin kıskacına tutsak olsa da, daha önceki sosyalist uygulamaların vermiş olduğu alışkanlıklar nedeniyle çocuk tiyatrosuna büyük değer veren Makedonya'daki tiyatral etkinlikler, değişik halkların değişik dilleriyle sürüp gidiyor.

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Evliya Çelebi Caddesi ile Eski Çarşı'nın kesiştiği noktada etkinliklerini sürdüren "Çocuk Tiyatro Merkezi", Makedonca, Arnavutça, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış bir tabela ile halkın beğenisini üzerine çekmeyi başarıyor. Çocuk izleyicileri birer kumbara olarak değil, geleceğin bireyleri olarak algılayan "Çocuk Tiyatro Merkezi", yaz aylarında bulunmamız nedeniyle etkinliklerini seyrekleştirse, hattâ durma noktasına getirmiş olsa bile, tiyatroya meraklı insanlara bilgi verme derdindeki yetkililer tarafından yönetiliyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz'ın bilgi almak için uğradığı "Çocuk Tiyatro Merkezi", son derecede alçak gönüllü "gönüllüleri" tarafından doyurucu bilgilerle kendisini tanıtmaya devam ediyor hâlâ...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz