5 Ağustos 2011 Cuma

Kılavuzu Radikal olan LİNÇÇİ Mimesis'in dilini eşek arısı soksun!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesinden alıp, olduğu gibi aşağıya aktardığımız haberdeki yanlış yazılmış sözcükleri, "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!


***


Türkiye'deki tiyatral etkinlikler, büyük bir çoğunlukla, sadece ve sadece "dostlar alışverişte görsün" mantığıyla yapılıyor. Bakmayın siz benim "dostlar" dediğime; aslında "Kültür Bakanlığı alışverişte görsün" demek istiyorum!

Türkiye'deki tiyatral etkinlikler, Kültür Bakanlığı'na bağlı Devlet Tiyatroları'ndan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Tiyatroları'ndan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Şehir Tiyatroları'ndan reklâm almak yada çanak yalamak üzerine kurgulanıyor!!

Türkiye'deki tiyatral etkinlikler, LİNÇÇİ tiyatro dergileri ve LİNÇÇİ tiyatro siteleri aracılığıyla halka duyurulup, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için, halkın, kanıksanmış tiyatro anlayışına teslim olması sağlanıyor!!

Türkiye'deki tiyatral etkinlikler, ne yazık ki, Türkiye tiyatro sanatının önündeki engellerden biri olan LİNÇÇİ Mimesis sitesi gibi anlamsız yerlerden duyuruluyor. Kopyala - yapıştır yönteminin dışına taşmaya pek yeltenmeyen LİNÇÇİ Mimesis sitesi, bu kez de, Doğan Holding'in yayın organı Radikal'den yaptığı kopyala - yapıştır ile yetinmiş. LİNÇÇİ Mimesis, hem Radikal'deki haberi mükerrer yayınlamış ve hem de oradan aldığı haberi okuma zahmetine bile katlanmayan bir dangalak tarafından yayınlanmış!!!...

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Sakıncalı 'Bêrîvan' katoloğa girdi


Kültür Bakanlığı bandrol vermediği için Türkiye’de dağıtımı yapılamayan Aydın Orak’ın yönettiği ‘Bêrîvan/Bir Başkaldırı Destanı’ adlı belgesel, Cannes Film Festivali Türkiye standında dağıtılan ‘Turkish Cinema 2011/ Dacumentarys katoloğunda yer aldı. Cannes Türkiye standının organizasyonunu üstlenen Ankara Sinema Derneği’nden Ahmet Boyacıoğlu, bakanlığın bandrol vermediği bir filmin katoloğa koymaları gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek “Katolog bandrol yasağı kararından önce basılmıştı.” dedi.

Kültür Bakanlığı bandrol vermediği için Türkiye’de dağıtımı yapılamayan Aydın Orak’ın yönettiği ‘Bêrîvan/Bir Başkaldırı Destanı’ adlı belgesel, Cannes Film Festivali Türkiye standında dağıtılan ‘Turkish Cinema 2011/ Dacumentaryskatoloğunda yer aldı. Cannes Türkiye standının organizasyonunu üstlenen Ankara Sinema Derneği’nden Ahmet Boyacıoğlu, bakanlığın bandrol vermediği bir filmin katoloğa koymaları gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek “Katolog bandrol yasağı kararından önce basılmıştı.” dedi.

Radikal

(Kaynak: Mimesis)