22 Temmuz 2011 Cuma

Türkiye'nin en ünlü tiyatro profesörü LİNÇÇİ Özdemir Nutku ve LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu'nun da katılımıyla halka kapitalist değerler fışkırtan bir şenlik!

Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsoru Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin sanal kuyruğu tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberde bulunan LİNÇÇİ kişilerin bu sıfatlarını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişilerin adlarının daha görünür olması için üzerlerini "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik!


***


Taylıeli Köyü'nde Şenlik Başladı...


Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli Köyü'nde 21 Temmuz'da başlayıp 24 Temmuz'a kadar sürecek olan "Taylıeli 2. Kültür-Sanat ve Tiyatro Şenliği" Taylıeli Muhtarlığı ile Anatole Sokak Oyuncuları'nın ortak organizasyonuyla gerçekleşiyor. 21 Temmuz Perşembe günü öğle saatlerinde sırasıyla: ; "Taylıeli Köyü" Eski Fotoğraflar", Ünal Karataş'ın resim serisi, Erdoğan Gazioğlu'nun resim ve karikatür sergisi, Ece Gülbudak'ın resim sergisi ve Eftal Gülbudak'ın Kukla ve Palyaço sergisi Şenlik'in Omur Konuğu Ayla Algan tarafından açıldı. Şenlik geçen gün yitirdiğimiz Beklan Algan'ın anısına ithaf edilmiş.

Akşam üzeri ise İskele Meydanı'ndan başlayıp Taylıeli Köyü'nde sona eren şenlik yürüyüşünden sonra Şenlik'in açılışı yapıldı. Açılış konuşmasında Taylıeli'nin genç muhtarı Halil İbrahim Çakır kendinden emin ve özgüvenli konuşmasında gerçekleştirdikleri etkinliğin önemine vurgu yaptıktan sonra Burhaniye Belediyesi'nin de destekleri ile Şenlik'i daha da geliştireceklerini vurguladı. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova da konuşmasında yapılan etkinliğin önemini ve gelişimini takdirle karşıladıklarını, önümüzdeki yıldan itibaren kaykılarını artırarak sürdürecekleri sözünü verdi.

Şenlik Komitesi üyesi LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, Eftal Gülbudak ve LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu'nun konuşmalarının ardından Onur Konuğu Ayla Algan Taylıelililer'e seslendi...

Açılış konuşmalarının ardından, Curcunabazlar'ın Köy Meydanı Sahnesi'nde gerçekleştirdiği "Korkuluk Buluşması" beğeni ile izlendi. Oyun sonrası Taylıelili kadınların hazırladığı Keşken tüm izleyicilere ikram edildi. Yemek sonrasında aynı sahnede Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun "Otobüs Durağında Üç Bencil" oyunu sahnelendi. Günün son etkinliği ise "Ah Güzel İstanbul" film gösterimiydi.

"Gece Sineması'" başlığı altında, "Ah Güzel İstanbul"un dışında 22 Temmuz'da ''Susuz Yaz'', 23 Temmuz'da ''Selvi Boylum Al Yazmalım” filmleri de köy meydanında izlenebilecek...

22 Temmuz Cuma günü, Tiyatro Tempo'nun "Uçtu Uçtu Öykü Uçtu", Tiyatro Çes'in Karagöz Gülge Oyunu "Ham Hum Şaralom", Eftal Gülbudak, Curcunabazlar'dan Mim gösterisi izlenebilecek. 23 Temmuz Cumartesi; Tiyatro BeReZe'nin "Kayıp Eşya Bürosu"nun ardından Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'ndan "Aşk Grevi" ve Şehirdışı Tiyatrosu'nun Mim gösterisi Köy Meydanı Sahnesi'nde sahnelenecek.

Şenlik 24 Temmuz Pazar günü TALDANS'ın "Dolap" isimli dans gösterisinin ardından Köy Meydanı'nda Burhaniye Gençlik Merkezi'nin "Zeybek Dansı" gösterisiyle sona erecek.

Şenlik süresince gerçekleştirilecek atölyeler:

22 ve 24 Temmuz'da Yaratıcı Hareket ve Doğaçlama, Tuğçe Tuna, Curcunabazlar Sahnesi, 11:00 - 13:00

22 ve 24 Temmuz'da Yoga "Gyrokinesis" Yıldız Dinler, Curcunabazlar Sahnesi 13:00 -15:00

22-23 Temmuz'da "Bir Varmış Bir Yokmuş" Zeynep Nutku, Haluk Şevket Ataseven Kitap Evi, 15:00 - 16:00

22-23 Temmuz'da Karagöz Atölyesi, Yücel Turgut, Haluk Şevket Ataseven Kütüphanesi, 16:00-18:00

22-23 Temmuz'da Fiziksel Olanı Kullanarak Hikaye Anlatıcılığı, Tiyatro Bereze, Anatole Sokak Oyuncuları Sergi Alanı, 16:00 -18:00

22-23 Temmuz'da "Zeybek Atölyesi", Sabri Molvalı & Ali Gezer

Curcunabazlar Sahnesi, 16:00 - 18:00

Burhaniye Belediyesi, Burhaniye'den Şenlik'e katılmak isteyenler için gösterilerden önce ve sonrasında ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak.

Fotograf Galerisi


Haber Giriş Tarihi: 22 Temmuz 2011

(Kaynak: tiyatrodergisi.com.tr)