24 Temmuz 2011 Pazar

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Gürcüstan gezisinden döner dönmez sanatsal etkinliklerini sürdürüp hızla oyunculuk ve yazarlık çalışmaları yaptırdı!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, Kâzım Şimşek, Oğuzcan Önver, Ömer Öztürk ve Soner Barbaros'a Gürcüstan'daki toplumsal, sanatsal ve tiyatral çalışmalarını anlatmanın yanı sıra, oyunculuk ve yazarlık çalışması da yaptırdı. (Fotoğraf: Mesut Alptekin)


Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, kapitalizmin ilelebet muhafaza ve müdafaa edilmesi için oyunculuk ve yazarlık çalışmaları yaptıran beton ruhlu akademisyenlerin konserve kutusuna tıkıştırdıkları bezelye tanesi görünümlü öğrenci yetiştirme yöntemleriyle değil, çalışmalara katılan sanatçı adaylarının öznelliğinden yola çıkarak oyunculuk ve yazarlık çalışmaları yaptırken, milliyetçi duyguların tutsağı olmuş insanlar yetiştirmek yerine, evrensel değerlere sahip sanatçılar yetiştiriyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, oyunculuk ve yazarlık çalışmalarını tamamıyla ücretsiz bir biçimde sürdürmekle birlikte, katılımcıların yiyip içtiklerini de kendi bütçesinden karşılamaktadır.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, emekçi kitlenin sınıf bilinci edinmesi için, elindeki olanakları sonuna dek kullandığı için, onun bu tavrına karşı çıkan beton ruhlu tiyatro esnafı, Bulunmaz'a büyük bir tiksinme duygusuyla yaklaşıyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bir avuç burjuvanın kösnül duygularını okşamak yerine, büyük bir kitlenin bilinçlenmesi için mücadele etmeyi sürdürünce, 1100 kişilik kişiliksiz kişiler, bu sanatçıya karşı LİNÇ KAMPANYASI başlatmışlar ve bu konuda başarılı olamadıklarını gördüklerindeyse, Hilmi Bulunmaz'a noter onaylı ihtarname gönderip, Bulunmaz'ı savcılığa şikâyet etmenin yanı sıra, onu mahkemeye vermişlerdi.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, sert, hem de çok sert hukuksal mücadele verince iyice sapıtan LİNÇÇİ kişi ve LİNÇÇİ kuruluşlar, bu kez, kiraladıkları avukatlarla, Bulunmaz'ı köşeye sıkıştırmak istemişlerdi. Bunu da başaramayınca, el parasıyla duruşmaya giren avukat Süleyman Anıl, açıkça Hilmi Bulunmaz'ı tehdit etmiş ve LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer'den aldığı paranın gücüne yaslanarak, kendisine tam tamına şöyle seslenme cesaretini gösterebilmişti:

"Seni şubeye çektiririm!!!"

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, tabii ki, öyle iki üç sözcükten oluşan sloganlara papuç bırakacak korkak bir insan olmadığı için, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi, LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin patronu Nihat Haluk Bilginer ve LİNÇÇİ Oyun Atölyesi'nin kötücül yönetmeni LİNÇÇİ Kemal Aydoğan'ın parasıyla duruşmalara giren avukat Süleyman Anıl'ı savcılığa şikâyet etmişti.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, bütün bu mücadeleleriyle birlikte oyunculuk ve yazarlık çalışmalarını sürdürürken, yaz aylarının en sıcak döneminden geçiyor olsak da, yoğun bir ilgiye mazhar oluyor.

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, her cumartesi günü 17.00-20.00 arası oyunculuk çalışmaları yaptırırken, pazar günleri de yine aynı saatlerde yazarlık çalışmaları yaptırmaktadır.