29 Temmuz 2011 Cuma

Şenlik Kurulu Üyesi LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun "İpimle kuşağım, sikimle taşağım!" mantığıyla katıldığı köydeki tiyatro şenliği evlere şenlik!


Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız ki, LİNÇÇİ Mehmet Nurkut İlhan'la LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun, hemen yarım metre önlerindeki oyunu izlemek yerine, "İpimle kuşağım, sikimle taşağım!" dercesine sohbet ettiklerine ve izleyicilerin bir kısmının da oyunu izlemek yerine, "Hoca osurursa, cemaat sıçar!" mantığıyla sohbet ettiklerine tanık olunuz!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Oyun'un notu: LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mimesis sitesinden alıp olduğu gibi yayınladığımız aşağıdaki haberde adı geçen LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu'nun bu sıfatını biz eklemekle birlikte, bu LİNÇÇİ kişinin daha rahat algılanabilmesi için, adının üzerini "maymungötürengi" ile biz belirgin hâle getirdik. Ayrıca, emperyalist kültürün yaygınlaşması için mücadele veren Rotary ve Lions kuruluşlarının yöntemlerine dikkat çekmek için, haberdeki bazı yerleri "maymungötürengi" ile biz boyadık!


***


"Enstrümantal grupları teşvik ediniz. Tiyatro kurulmasına önayak olunuz. Tatil mevsiminde 'Mahallî Şenlik'ler düzenlenmesine yardımcı olunuz. Bahar ve Hasat Şenlikleri'ni teşvik ediniz."

Rotary Dergisi Sayı: 8

(Kaynak: Görünmeyen Önderler: Rotary ve Lions Kulüpleri, sf. 14)


***


Köyde Tiyatro Şenliği


Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’ne bağlı Taylıeli Köyü’nde, 21- 24 Temmuz tarihleri arasında 'Köyümüzde Şenlik Var' sloganı ile düzenlenen 2′nci Kültür- Sanat ve Tiyatro Şenliği'nde büyük coşku yaşandı. Geçen yıl hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Beklan Algan’ın anısına yapılan şenlikte, köylüler eğlenceye doydu.

Sanatçı Ayla Algan’ın da katıldığı şenlik, ilçenin İskele Mahallesi’nden başlayan kortej ile start alırken, korteje katılan curcunabazların gösterileri büyük ilgi gördü. Tiyatro sanatçısı Eftal Gülbudak ve LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu’nun öncülüğünü yaptığı şenlik kapsamında köy meydanında toplanan yaklaşık 300 kişi, ‘Korkuluk Buluşması’ adlı tiyatro oyununu büyük bir zevkle izledi. Meydanda halayların çekilmesinin ardından köy muhtarı Halil İbrahim Çakır ve vatandaşlar, zeybek eşliğinde keşkek dövdü. Daha sonra da ‘Otobüs Durağında Üç Bencil’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Şenliğin ikinci yılını kutladıklarını belirten Taylıeli Köyü Muhtarı Halil İbrahim Çakır, köylerinin adını duyurmak için çalıştıklarını söyledi. Şenliğe katılımın beklenenden iyi olduğunu kaydeden Çakır, “Önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyon yapmak istiyoruz. Şenliğimize büyük destek veren tiyatrocular ile diğer sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. 900 yıllık tarihi geçmiş olan köyümüz turizme açıldı. Köyümüzde üç otelimiz var. Köyümüzde Türkiye’nin ilk astım hastanesi yapılacak. Çünkü köyümüz oksijeni bol bir yerleşim alanı” dedi.

Tiyatro sanatçısı Eftal Gülbudak ise şenliğin amacının kırsal kesimi de tiyatro ve sanatla tanıştırmak olduğunu ifade etti. Gülbudak, “Şenlik insanları buluşturdu. Kardeşliği ve dostluğu pekiştirmek istiyoruz. Taylıeli Köyü yöreye bir örnek olmalı. İlgi çok iyi” diye konuştu. Sanatçı Ayla Algan da eşi Beklan Algan anısına şenlik düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Taylıeli Köyü’nü mücavir saha içine aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Fikret Akova da köylüler için İzmir’in Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü’ne gezi düzenlemek istediklerini belirtti. Şenlikte ‘Burhaniye Marşı’ adlı şiirini okuyan Ahmet Nedim Hergül de şenliğin uluslararası boyutlarda kutlanmasını istedi. Şenliğe katılan CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, sanatçı Ayla Algan’a bir buket çiçek verdi. Üç gündür devam eden şenlikte, tiyatro ve folklor gösterilerin yanı sıra çok sayıda sergi de açıldı.

Sondakika

(Kaynak: Mimesis)