11 Temmuz 2011 Pazartesi

LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının ruhanî lideri LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku ve LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu "günâh çıkarıyorlar"

Oyun'un notu: Aşağıdaki haberi, LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Tiyatro... Tiyatro... Dergisi'nin kuyruğu LİNÇÇİ tiyatrodergisi.com.tr sitesinden alıp, olduğu gibi aktardık. Ancak, haberde adı geçen LİNÇÇİ kişilerin bu sıfatlarını biz ekleyip, LİNÇÇİ kişilerin adlarını biz belirgin hâle getirdik!


***


Türkiye, "hızlı yaşayıp genç ölen" insanların ülkesi. Bu ülke, her saniye yeniden kuruluyor. Bu ülkede, her şey o denli hızla çürüyor ve o denli şimşek hızıyla ceset hâline geliyor ki, çürüyüp ceset hâline gelen her öznenin, her "nesnenin" yenilenmesi ve aynı hızla kılık değiştirmesi, son derecede doğal bir sonuç...

Türkiye, hemen hemen her alanda olduğu gibi, tiyatro alanında da, her gün yeniden kuruluyor. Türkiye tiyatrosunu, "beyaz Türkler" hegemonyasına göre değil, emekçi kitlelerin istemlerine göre kurgulayan Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, LİNÇ KAMPANYASI denilen bir ucubeyle susturulmak istendi. Başta LİNÇ KAMPANYASI imzacılarının ruhanî lideri LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku ve LİNÇ KAMPANYASI ana sponsorlarından Mustafa Şükrü Demirkanlı'nın büyük çabası sonucu sanatsal ifade olanağının imha edilmesi istenen Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz, hem Internet ortamında ve hem de "yasal ortam" içerisinde, öyle çetin bir mücadele verdi ki, LİNÇ KAMPANYASI imzacıları, kafalarını sokacakları küçücük bir kuş kafesi bile bulamaz duruma geldiler!

Bütün bu duygularla donanarak düşündüğünüzde, aşağıdaki haberin, aslında neyi amaçladığı, yani LİNÇÇİ kişilerin başlarını sokabilecekleri birer kuş kafesi aradıklarını, hemen anlayabilirsiniz!!!

Sosyalist Sanatçı Hilmi Bulunmaz


***


Köyümüzde Şenlik Var! Basın Duyurusu


Ülkemizin az sayıda köy şenliklerinden biri Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Taylıeli köyünde gerçekleşiyor.

“Köyümüzde Şenlik Var!” üst başlığı ile bu yıl 2.si düzenlenen Taylıeli Köyü 2. Kültür-Sanat ve Tiyatro Şenliği, 21-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında Burhaniye’nin Taylıeli Köyünde gerçekleştirilecek.

Her yıl bir sanat insanına ithaf edilen şenlik, bu yıl değerli tiyatro insanı Beklan Algan anısına düzenlendi. Onur konuğu olarak Ayla Algan'ın da katılacağı şenlik, tiyatronun merkezde olduğu zengin bir proğramla izleyicinin karşısına çıkacak..

Ekipler, 21 Temmuz, saat 19:30’da başlayacak Şenlik Korteji’nin ardından köy meydanında Anatole Sokak Oyuncuları/Curcunabazlar tarafından sergilenecek Şenlik Oyunu ve Şenlik Aşı-Keşkek ikramı sonrası sahne alacaklar.

Çocuk seyirciler için de 3 ayrı oyunun sergileneceği şenlikte; resim, karikatür, kukla-palyaço sergileri; oyun, dans ve pandomim gösterileri yanısıra farklı atölye çalışmaları da yer alacak.. Bu yıl ''Gece Sineması' başlığı altında, Türk sinemasının unutulmayan eserleri ''Ah Güzel İstanbul'', ''Susuz Yaz'' ve ''Selvi Boylum Al Yazmalım” filmleri de köy meydanında izlenebilecek…

Şenlik kapanışı; 24 Temmuz’da Taldans’ın sergileyeceği “Dolap” adlı gösterinin ardından şenlik süresince köyün gençleri tarafından verilecek yöresel Zeybek Atölyesi’ne katılan grupların, köy meydanındaki Zeybek Dansı ile sona erecektir.

Beklan Algan anısına düzenlenen; “Köyümüzde Şenlik Var!”, Taylıeli Köyü 2. Kültür-Sanat ve Tiyatro Şenliği’nde Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), Tiyatro Tempo, Tiyatro BeReZe, Tiyatro Çes, TalDans oyun ve gösterileriyle yer alacak, mim gösterilerini ise Yaşar Nezih Eyüboğlu ve Eftal Gülbudak gerçekleştirecek…

Yücel Turgut (Tiyatro Çes)-Karagöz Atölyesi, Elif Temuçin ve Erkan Uyanıksoy (Tiyatro BeReZe)-Fiziksel Olanı Kullanarak Hikaye Anlatıcılığı, Tuğçe Tuna (RemDans)-Yaratıcı Hareket ve Doğaçlama, Yıldız Dinler (TAL) Gyrokinesis-Yoga atölyelerini, Ali Gezer ve Sabri Molvalı (Taylıeli Köyü) ise katılımcılara açık Zeybek Atölyesi’ni düzenleyecektir.

Şenlik süresince “Taylıeli Köyü Eski Fotoğraflar”, Erdoğan Gazioğlu “Karikatür ve Resim”, Ünal Karataş “Resim”, Ece Gülbudak “Resim”, Eftal Gülbudak “Kukla ve Palyaço” sergileri ve köy meydanına kurulacak “Şenlik Pazarı”izleyicilere açık olacaktır.

Geçtiğimiz yıl açılan “Haluk Şevket Ataseven Kitap Evi”nde ise tiyatro sanatçısı Zeynep Nutku tarafından çocuklar için “Bir Varmış, Bir Yokmuş” masal okuma etkinliği gerçekleştirilecektir.

Şenlik Kurulu; LİNÇÇİ Prof. Dr. Özdemir Nutku, LİNÇÇİ Prof. Dr. Hülya Nutku, Taylıeli Köyü Muhtarı Halil İbrahim Çakır, tiyatro sanatçıları Eftal Gülbudak ve LİNÇÇİ Ümran İnceoğlu’ndan oluşan ve “toplumsal hayata katkı sunmak, kırsal kesimin kültür sanat ihtiyaçlarına dikkat çekmek ve yörenin tanıtımına katkı sunmak amaçlarını taşıyan; “Köyümüzde Şenlik Var!”, Taylıeli Köyü 2. Kültür-Sanat ve Tiyatro Şenliği, Anatole Sokak Oyuncuları ve Taylıeli Köyü Muhtarlığı işbirliği ile düzenlenmektedir...

“Davullar güm güm vurula… Şenliğimiz Şen Ola… Ey Ahali! Duyduk duymadık demeyin… Herkes davetlidir!”

İletişim:

Taylıeli Köyü Muhtarlığı: 0266-4162670

Eftal Gülbudak: 0530-5252802
koyumuzdesenlikvar@gmail.com


Haber Giriş Tarihi: 11 Temmuz 2011