23 Temmuz 2011 Cumartesi

Devlet Tiyatroları'nın reklâmı deniz, bu reklâmı almayan domuz!

Dikkat... Dikkat...

Ayşenil Şamlıoğlu, Lemi Bilgin, Nejat Birecik ve diğerlerinden reklâm alan tiyatro dergilerini basan bazı matbaalara, dergilerin basılma tarihlerini öğrenebilmek için, bugünden itibaren, telefon etmeye başladık!

Not: Bu ve buna benzer araştırmalarımız, tiyatro dergilerine amaç dışı olarak reklâm veren Kültür Bakanlığı hakkında savcılığa yapacağımız suç duyurusunun belgelerini, delillerini, ispatlarını, kanıtlarını toplayıp, tanık ve şahitler bulmak içindir!

Önemli not: Hiçbir tiyatro dergisi yöneticisi, matbaalardan naylon fatura almaya, matbaalara yüksek fiyat ve/ya şişirilmiş tiraj yazdırmaya kalkmasın. Böyle davrananlara, çok daha acımasız davranıp, Kültür Bakanlığı ilgili kişisiyle birlikte, onları da savcılığa şikâyet edeceğiz. Yeter ki, somut deliller elde edelim.

Çok önemli not: Yazın tam ortasında, hiçbir resmî tiyatro kurumunun etkinlik yapmadığı bir zaman diliminde reklâm almak - reklâm vermek bile, bizce başlı başına bir suçtur! Ayrıca, her ayın birinde yayınlanması gerekmesine karşın, yani reklâm veren resmî kurumların etkinlik programlarını tam zamanında yayınlamak zorunda olmalarına karşın, hemen hemen hiçbir zaman, aldıkları reklâm paralarının karşılığını vermeyen tiyatro dergilerinin bu tutumları da, bizce yasalara aykırıdır. Şimdilik, sadece uyarıyoruz. Ancak, belgeler, deliller, kanıtlar, ispatlar, şahitler, tanıklar toplandığında, tabii ki, harekete geçeceğiz!!!

***

Bugün, 24 Temmuz 2011...

Bugün, hangi tiyatro dergileri, 24 gün gecikerek de olsa yayınlanabildi?...

Bugün, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşenil Şamlıoğlu, Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Nejat Birecik vd., tiyatro mevsiminde olmamamıza karşın, hangi tiyatro dergilerine reklâm adı altında avuç dolusu para (avanta, bahşiş, diş kirası, iane, iaşe, sadaka, sus payı, "Ayşenil'in adamlarının, Sosyalist OYUN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oğuzcan Önver'i darp etmesi, taciz etmesi, tedirgin etmesi, ona somut fiziksel saldırıda bulunması"nı görmezlikten gelmeleri karşılığında "destek reklâmı") verdiler?...